Hlavní obsah

Karlovy Vary - Kladno 2:1Kladno s novým trenérem Tatíčkem prohrálo v Karlových Varech

KARLOVY VARY

Hokejisté Kladna s novým trenérem Petrem Tatíčkem neuspěli v 19. kole na ledě Karlových Varů a po porážce 1:2 vyšli počtvrté za sebou bodově naprázdno. V dresu vítězů si připsali shodně gól a asistenci David Hruška a Lukáš Pech, kteří získali vedení 2:0. Za Kladno jen snížil v 53. minutě v přesilovce pěti proti třem Jaroslav Kalla.

Článek

Vagnerplast tak zůstává v současné tabulce s velkou ztrátou poslední, jestliže ale dojde ke kontumacím kvůli neoprávněným startům hráčů v nejvyšší soutěži, bude před Mladou Boleslaví.

Kladno nastoupilo bez francouzského útočníka Sachy Treilleho, který si odpykával jednozápasovou stopku za dva tresty do konce utkání v sezoně. Nový kouč Tatíček, který nahradil Vejvodu po jeho čtvrteční rezignaci, vrátil do branky místo Faltra Cikánka, v obraně se opět objevil Kameš, který nahradil zraněného Šmach.

První třetině moc šancí nenabídla. Hosté hráli pozorně do defenzívy a snažili se nebezpečné brejky. Navíc se Kladno bez větších potíží ubránilo při brzkém Kallově vyloučení, stejně tak odolali domácí při Noskově trestu. V 11. minutě byl po přihrávce Skladaného před Cikánkem sám Sailer, ale skákavý puk dobře netrefil. Hruška o tři minuty také kotouč nezkrotil, aby mohl do sóla a stav nezměnilo ani Kamešovo vyloučení.

Hned po 65 vteřinách druhé dějství už domácí Energie slavila vedení. Pech po vhazovaní našel volného Hrušku, který si osmou trefou v sezoně vylepšil pozici nejlepšího střelce Západočechů. Při Tomanově vyloučení měl v 25. minutě obrovskou šanci zvýšit Kumstát, který už chtěl zasunout puk za Cikánka, ale kladenský gólman ještě stihl situaci zachránit. Kladno se neprosadilo při Hřebejkově trestu a v karlovarské přesilovce mohl zvýšit Pech, ale Cikánek byl na místě.

Vstup do závěrečné třetiny vyšel opět domácím a po 85 vteřinách po Hruškově střele zvýšil na dvoubrankový rozdíl z dorážky Pech. Domácí měli mírnou převahu, ale další pojistku nepřidali. V 51. minutě mohl snížit Bicek, ale minul.

Následně při Kokkově vyloučení promarnil šanci Patera, ale když šel pykat i Sloboda, trefil se v přesilovce pěti proti třem šťastně díky teči soupeře Kalla. Pokračující přesilovku ale přerušil faulem Mrázek a snaha o závěrečný tlak hostů se oddálila. V závěrečné power play mohli pojistit výsledek domácí, ale ránu Skuhravého vychýlil Toman a Melenovský trefil horní tyč.

HC Energie Karlovy Vary - HC Vagnerplast Kladno 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 22. D. Hruška (Pech), 42. Pech (D. Hruška) - 53. Kalla. Rozhodčí: Minář, Lacina - Kis, R. Prchal. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Diváci: 3455.
Karlovy Vary: Sáblík - Nosek, Čutta, Gřegořek, Sloboda, Parýzek, Kokko, Dobroň, Hájek - Kumstát, Skuhravý, Melenovský - D. Hruška, Pech, Zaťovič - Skladaný, Dej, Sailer - Cyganov, T. Klíma, Hřebejk. Trenéři: Stavjaňa, Baďouček a Kněžický.
Kladno: Cikánek - Kameš, J. Drtina, Mrázek, Toman, L. Procházka, Zeman - Bicek, Patera, Kotrla - Valský, Kalla, Bělohlav - Látal, Knotek, Kuchler - Hovorka, Stieler, Eberle. Trenéři: Tatíček a Volf.

Reklama

Související témata: