Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Litvínov 1:2Litvínov poprvé vyhrál venku, na nájezdy v Mladé Boleslavi

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Litvínova se v 19. kole poprvé v sezoně radovali z výhry na kluzišti soupeře. Severočeši vyhráli v Mladé Boleslavi 2:1 po samostatných nájezdech. Utkání rozhodl Martin Jenáček, který jako jediný penaltu proměnil.

Článek

Do utkání vstoupil lépe domácí tým, ale z úvodního tlaku vytěžil pouze několik náznaků šancí. Nejvíce zaváněla gólem Hrdelova střela z mezikruží, kterou ale litvínovský gólman Franěk kryl.

Boleslavský tlak poté přerušilo čtyřminutové vyloučení útočníka Macha za nebezpečnou hru vysokou holí. Hosté se ale do trvalého přesilovkového tlaku nedostali a dokonce mohli kapitulovat, když jejich chybu v rozehrávce vystihl Divíšek, ale jeho střelu Franěk zastavil.

V patnácté minutě začal odcházet na protest proti kauze s hráčskými registracemi domácí "kotel" a právě v okamžiku, kdy byla tribuna za brankou poloprázdná, otevřel skóre perfektně provedenou otočkou a přesnou střelou k pravé tyči boleslavský Tvrdík. Místo jásajících domácích fanoušků za brankou hostů, ovšem osamoceně vysel transparent "Šulci, tohle chceš???"

O vedení ale Boleslav přišla hned v úvodu druhé třetiny, když při přesilové hře zaváhal domácí obránce Jindra a Ručinský z rychlého protiútoku vyrovnal. Do konce druhé třetiny se již diváci vstřelené branky nedočkali, i když oba týmy šance ke skórování měly. Největší nevyužil nepřesně střílející Skuhrovec

Domácím mohl získat zpět vedení Nouza, který se dostal hned po naskočení z trestné lavice k puku a ujížděl sám na hostující branku, ale jeho úmysl do bekhendové kličky mu gólman Franěk zneškodnil.

Ve třetí části diváci viděli velmi rychlou a pohlednou hru od obou mužstev, ale okořeněna brankou závěrečná část utkání nebyla. Domácí tým měl sice mírnou optickou převahu, ale větší šance ke skórování měli hosté. Gólman Schwarz ale potvrzoval výbornou formu a předvedl řadu výborných zákroků.

K výhře to ale Středočechům nestačilo. V rozhodujících samostatných nájezdech totiž proměnil svůj pokus jen Jenáček, Franěk všechny tři penalty domácích chytil.

BK Mladá Boleslav - HC Benzina Litvínov 1:2 po sam. náj. (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 15. Tvrdík (Žabka) - 22. Ručinský (Jenáček), rozhodující nájezd Jenáček. Rozhodčí: Mikula, Husička - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:4. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 3420.
Mladá Boleslav: Schwarz - Žabka, Jindra, Marušák, Macháček, Hay, Duben, Lehikoinen - Janků, Divíšek, Handlovský - Pabiška, Vrbata, Macho - Nouza, Tvrdík, Boháč - Bahenský, Milroy, Hrdel. Trenéři: Holaň a Hiadlovský.
Litvínov: Franěk - Černošek, Jareš, Kroupa, Kubát, Švarný, Skuhrovec, Gula - Lukeš, V. Hübl, Černý - Kubinčák, Jenáček, Ručinský - Jánský, Kracík, Trávníček - Majdan, Rindoš, Gerhát. Trenéři: Reichel a Kučera.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec