Hlavní obsah

Liberec - Slavia 2:1Liberec vydřel výhru nad Slavií a je opět čtvrtý

LIBEREC

Hokejisté Liberce vydřeli v 19. kole extraligy výhru nad Slavii 2:1 a vrátili se na čtvrté místo tabulky. Pražané tak nedokázali navázat na své předešlé vítězství na severu Čech a i nadále jim tak patří dvanácté místo.

Článek

Domácí vstoupili do utkání aktivně a v prvních minutách častěji zaměstnávali hostujícího brankáře Kopřivu. Ten si však poradil s pokusy Podkonického i Vaka. Hosté kontrovali akcí Micky, jenž nebezpečnou střelou prověřil Vošvrdu.

V sedmé minutě hosté dostali poprvé výhodu přesilové hry a domácí brankář se měl co ohánět, aby nepustil puk za svá záda. Nejprve kryl pokus Štefanky a o pár chvil později měl štěstí, když Žižka v dobré pozici při pokusu o střelu zlomil hůl.

Ve třinácté minutě se i domácí dočkali přesilové hry a následně i vedení. Tygři zamkli soupeře v jeho obraném pásmu a častovala nebezpečnými pokusy. Kudrnova teč Výtiskovi střely se ještě neujala, ale po dorážce Hořavy se už mohla hala radovat. Liberecké vstřelená branka nabudila a dále se tlačili před Kopřivu. Pokusy Vaky ani Rýgla k druhému gólu nevedli.

Do druhé třetiny vstoupili hosté s lepším pohybem a více zaměstnávali Vošvrdu. Liberečtí kontrovali tlakem Plodkovy řady, který však ke druhé brance ještě nevedl. O pár vteřin se už domácí diváci radovali podruhé. Víšek předal puk na modré Čakajíkovi, jenž se štěstím prostřelil Kopřivu. Pražany inkasovaná branka zaskočila a na několik minut se nedokázali vymanit z libereckého tlaku. Kopřiva však udržel slavistické šance v zápase při pokusech Duška a Čakajíka.

K blízko k snížení byla dvojce Pospíšil - Holec, ale ani oni nedokázali dostat puk za Vošvrdova záda. Snížit se hostům nepodařilo ani v přesilové hře před koncem druhé části.

Liberečtí do třetího dějství vstoupili s aktivním pojetím hry, aby si zbytečně nezkomplikovali vývoj zápasu. Dále častovali hostujícího brankáře nebezpečnými střelami a snažili se nedovolit hostům kontaktní branku. V 46. minutě mohlo být rozhodnuto, ale Dušek a po něm ani Klimenta ve velkých šancí neuspěli.

Postupem času se hosté více tlačili za snížením, ale Vošvrda byl dlouho pozorný. Čtyři minuty před koncem se ale hosté dočkali kontaktní branky. Slavia předvedla krásnou akci po ose Růžička - Žižka a střílející Pospíšil. Domácí si však závěr pohlídali a vyhráli třetí zápas za sebou na domácím hřišti.

Bílí Tygři Liberec - HC Slavia Praha 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 15. M. Hořava (Vak, Klimenta), 26. Čakajík (Víšek) - 56. Pospíšil (Žižka, V. Růžička ml.). Rozhodčí: A. Jeřábek, Polák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:3, navíc Čakajík (Liberec) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 6314.
Liberec: Vošvrda - Čakajík, Moravec, Výtisk, Rýgl, Derner, Hunkes, Trončinský - Kudrna, Podkonický, Dušek - M. Hořava, Vak, Klimenta - Víšek, Plodek, Ondřej - Kica, Bárta. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.
Slavia Praha: M. Kopřiva - Kadlec, Kuboš, Žižka, Roth, Vašíček, Kolařík, Špelda - Krenželok, Štefanka, Endál - Vondrka, Holec, Pospíšil - Jaškin, V. Růžička ml., Tomica - P. Jelínek, Micka, Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice