Hlavní obsah

Plzeň - Vítkovice 4:2Plzeň vyhrála potřetí za sebou, doma zdolala Vítkovice

PLZEŇ

Hokejisté Plzně porazili v 19. kole Vítkovice 4:2 a potřetí za sebou si připsali tři body. Domácí si po celé utkání udržovali převahu a hlavně vedení, do kterého se dostali během první třetiny. Západočechy táhli John Lammers s Martinem Strakou, kteří si oba připsali gól a asistenci. V ostravském týmu zářil Viktor Ujčík, ale ani jeho dvě branky k zisku bodů nevedly.

Článek

Domácí navzdory kontumační aféře vstoupili do utkání aktivně, k čemuž jim pomohla brzká přesilová hra. V ní nejprve Modrý zblízka dorážel těsně vedle. Za chvíli už početní výhodu přetavil ve vedoucí gól Jeřábek, když při jeho střele vítkovickému brankáři Málkovi bránil ve výhledu Johnson. Plzeňský bek se dočkal prvního extraligového gólu v kariéře. Hosté poprvé zahrozili v 5. minutě, kdy někdejší hráč Plzně Tomas trefil po rychlé akci levou tyčku.

Výkon hostů však v úvodu srážela častá vyloučení. Druhé oslabení v zápase sice Vítkovice ubránily, ale dvě vteřiny po jeho vypršení vybojoval Lammers kotouč pro neobsazeného Modrého, který tvrdou ranou k levé tyči zvýšil na 2:0. Hosté však zareagovali již o 30 sekund později, kdy Tomasův zblokovaný pokus doputoval k Ujčíkovi, který přesnou střelou z mezikruží snížil. Do dobré šance se protáhl také Juraj Sýkora, Mazanec v plzeňské brance ale stačil tentokrát jeho zakončení zastavit.

V prostřední části hosté zlepšili pohyb a jen rozklek mladého domácího gólmana překazil skórovat Klimkovi při průniku po pravém křídle. Postupně se však dobře kombinující Západočeši vrátili do zápasu a Málek musel nadvakrát zastavit střelu Stránského. Po polovině utkání se přesilovkové nahození Malíka odrazilo od zadního mantinelu k Pohlovi, proti jehož střele k bližší tyčce se však Mazanec stačil skvěle přesunout. Jinak hosté spoléhali především na brejky. Při přečíslení dvou na jednoho ale Pohl opět ztroskotal na Mazancovi.

Necelé dvě minuty před druhou sirénou hosté zaspali ve středním pásmu a dravý průnik Jana Heřmana dokončil trefou do odkryté branky Straka. V závěrečné části se hosté pokoušeli smazat dvougólové manko. Domácí ale ve vynikající atmosféře nepolevovali v ofenzivních snahách. Střelu Vostřáka z pravého kruhu vykopl pozorný Málek betonem na poslední chvíli. Bývalý plzeňský brankář dokázal zlikvidovat i bekhendový pokus nekrytého Johnsona v přesilovce.

Početní výhoda v 53. minutě ze strany hostů byla úspěšnější. Káňa dorážející střelu Malíka ještě neskóroval. Na pravém kruhu se vzápětí do puku opřel Ujčík a jeho bomba mířila přesně pod břevno. Snahu Vítkovic o závěrečný nápor pokazil faulem Svačina a jeho vyloučení potrestal střelou od modré čáry Hanzlík. Pátý gól měl na holi Straka, při trestném střílení ale pálil vedle. Na druhé straně v úniku mohl dokončit hattrick Ujčík, ale trefil jen tyč. Vítkovice tak prohrály a nevyužily šanci dostat se do čela tabulky.

HC Plzeň 1929 - HC Vítkovice Steel 4:2 (2:1, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 4. Jeřábek (Johnson, Lammers), 9. Modrý (Lammers), 39. Straka (J. Heřman), 57. Jiří Hanzlík (Vlasák, Straka)- 10. Ujčík (Tomas), 53. Ujčík (Ovčačík). Rozhodčí: Fraňo, Smitka - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 6:8, navíc Malík (Vítkovice) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 5306.
Plzeň: Mazanec - Jeřábek, Jiří Hanzlík, Frolo, Modrý, Benák, Dresler - P. Sýkora, Jan Kovář, Vlasák - Lammers, Straka, Johnson - Vostřák, M. Heřman, Dvořák - Stránský, Lev, J. Heřman, od 22. min. navíc Pitule. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.
Vítkovice: Málek - Punčochář, Ficenc, Ovčačík, Rehák, Malík, Voráček - Huna, Burger, Svačina - Pohl, Vrána, Klimek - J. Káňa, Ujčík, Tomas - Szturc, Húževka, J. Sýkora - Dudáš. Trenéři: Trličík a Moták.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice