Hlavní obsah

Fanoušci Boleslavi napsali: Šulci, tohle chceš??? Poté odešli z hlediště

MLADÁ BOLESLAV

Hrozba je spojila. Postavili se za své, za ty, kterým věří. Fanoušci Mladé Boleslavi dali jasně najevo, co si myslí o kauze hráčských registrací, která zmítá v těchto dnech extraligou. „Kluci, jsme s vámi.“ Tímto transparentem přivítali boleslavští fans své hráče v pátek proti Litvínovu. V patnácté minutě přidali další slogan. „Šulci, tohle chceš??? Poté odešli. To vše kvůli rozhodnutí, po kterém hrozí odebrání klubu 22 bodů. Euforickou lázeň zažila i Plzeň, která může přijít o 19 bodů.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hokejový brankář Mladé Boleslavi Marek Schwarz.

Článek

„Projevili svůj názor, souhlasím s nimi. Když nám body seberou, tak není teoreticky o co hrát, my zůstaneme viset dole,“ říkal po utkání mladoboleslavský  brankář Marek Schwarz. Stejný pohled měl i jeho spoluhráč Tomáš Divíšek. „Viděl jsem, že odchází, asi nějaký protest proti bodům. Fanoušci s tím nesouhlasí, je to pro nás, ať nás lidi podporují co nejvíce, ať se to zblázní.“

Fanoušci Mladé Boleslavi odešli při utkání z hlediště.foto: BK Boleslav - Jan Pavlíček

Domácí kotel v patnácté minutě na znamení nesouhlasu možného konečného verdiktu opustil hlediště. Do konce třetiny zůstala tato část stadiónu bez diváků.  Až na začátku druhé dvacetiminutovky se vrátilo vše do obvyklých kolejí. Poklidný protest proti odebrání dvaadvaceti bodů byl učiněn. Domácí prohráli, přesto jim bylo tleskáno.

Nejlepší zápas, co jsem v Plzni, řekl Straka 

„Já na to nemyslím, věřím, že nám body zůstanou. Když nám body seberou, tak jsme poslední,“ přidal svůj pohled na celou kauzu Schwarz, který nevěděl, že mají fanoušci v záloze toto představení. „Bavíme se o tom, víme o tom, určitě nás to tíží. Přijít o 22 bodů v listopadu... radši se k tomu nechci vyjadřovat. Počkáme, jak to dopadne,“ dodal raději Divíšek.

Podobný stav diváckého transu zažila i Plzeň, která sehrála utkání doma s Vítkovicemi. A výsledek. Stačí jediná věta, která říká vše.  „Nejlepší zápas za dobu, co jsem v Plzni,“ řekl pro webové stránky klubu Martin Straka, generální manažer, kapitán a člověk, za kterým stojí plzeňští příznivci.

„Byla to asi nejhezčí atmosféra za moji dobu v Plzni. Na ledě mi běhal mráz po zádech,“ přidal se zkušený obránce Jaroslav Modrý.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec