Hlavní obsah

Liberecký střelec Hořava by rád bojoval o titul

S deseti góly je útočník Miloslav Hořava jasně nejlepším střelcem libereckých hokejistů v extralize. Po návratu z Ruska se rychle adaptoval v české nejvyšší soutěži a věří, že s týmem Bílých Tygrů bude bojovat o nejvyšší mety. „Láká mě titul,“ říká odhodlaně kanonýr, který se výrazně prosadil i v pátečním duelu s pražskou Slavií. Gólem přispěl k vítězství 2:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Miloslav Hořava (vlevo) a Tomáš Klimenta z Liberce se radují z gólu proti Slavii.

Článek

Z deseti branek jste zaznamenal plných sedm v přesilovkách. Vypadá to, že jste expertem na hru v početní výhodě…

Zatím mi to vychází, ale žádný specialista nejsem. Pohybuji se kolem brankoviště a často jsem měl štěstí, že se ke mně puk odrazil a snažil jsem se vystřelit přes bránícího hráče přímo do branky. Občas se podívám na střelecké statistiky a jsem sám překvapen, že mi to tam padá.

Jak se vám jeví extraliga?

Je o dost lepší, než když jsem odcházel. Ale to jsem byl hodně mladý a teprve jsem sbíral zkušenosti. Teď už mám díky angažmá ve Švédsku a Rusku něco za sebou a mohu porovnávat i českou soutěž, která má svou kvalitu.

Jak se vám zamlouval zápas se Slavií?

Bylo to výborné utkání. Moc se mi líbilo. Myslím, že jsme zahráli týmově a takticky. Na obou stranách se dobře bránilo. Vedení 2:0 jsme mohli i navýšit, ale Slavia snížila v přesilovce po pěkném gólu. Nakonec jsme měli víc štěstí.

Už v neděli hrajete potřetí v řadě doma, tentokrát proti Kometě Brno. Co od zápasu očekáváte?

Po dvou vítězstvích na domácím ledě panuje v kabině pozitivní nálada. Když zopakujeme výkon jako proti Slavii, budeme mít velkou naději na další úspěch. Doufám, že přijde co nejvíce lidí.

Váš otec Miloslav se stal trenérem Sparty, bratr Petr nastupuje v obraně Třince při hostování z Ústí. Tři Hořavové v extralize jsou raritou. Co tomu říkáte?

Sledujeme se navzájem, s bráchou si často voláme. Zajímá mě samozřejmě, jak si vede táta na sparťanské lavičce. Zanedlouho budeme hrát proti sobě, tak jsem na to zvědavý.

Kam pod dojmem úspěšného účinkování mužstva sahají liberecké ambice?

V klubu jsem moc spokojený. Udělal jsem dobrý krok, když jsem se v létě rozhodl pro dres Bílých Tygrů. V tabulce se pohybujeme nahoře a chceme bojovat o titul.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín