Hlavní obsah

Vedoucí Třinec porazil v přestřelce Budějovice, Slavia ožila proti Varům

Poslední kolo před reprezentační přestávkou měla na programu hokejová Tipsport extraliga. Na Spartu přijela Mladá Boleslav, na jejíž střídačce stojí Miloš Holaň, ještě donedávna kouč Sparty. Šlágr kola byl k vidění v Českých Budějovicích, kde třetí Mountfield přivítal vedoucí Třinec. Zde padlo jedenáct gólů, hosté vyhráli 6:5.

Foto: David Veis, ČTK

Českobudějovický útočník Milan Gulaš (vpravo) a Martin Lojek z Třince

Článek

Slavia se dočkala gólového vzkříšení a porazila Karlovy Vary 5:3. Hráči vedení Vladimírem Růžičkou v předchozích osmi zápasech vstřelili jen osm branek. Důležitější ale pro ně je, že si konečně připsali tři body do tabulky. Z předešlých šesti utkání vyhráli jediné. Dnes hostům nejvíce pomohl Michal Vondrka, který vstřelil dva góly.

Trenér Miloš Holaň vedl od začátku sezóny Spartu, ale po vyhazovu odešel do Mladé Boleslavi. V neděli se tyto týmy potkaly v Tesla areně, radovali se domácí po výhře 3:1. Předposlední Sparta se sice letos trápí, ale úder probuzeného Tona rozhodl o třech bodech. V poslední minutě přidal další přesný zásah Broš. Boleslav odjela domů s prázdnou.

Poslední Kladno opět nevyhrálo 

Poslední Kladno se pokusilo o překvapení s Vítkovicemi. Po dvou třetinách se nenašel žádný střelec, který by dokázal překonat oba brankáře. Úvodní trefu si připsal až v 52. minutě zkušený Viktor Ujčík. Dvě minuty před koncem určil dělbu bodů Burger. Kladenští opět nezískali žádný bod do tabulky.

Liberec měl před začátkem utkání 33 bodů. Stejně na tom bylo Brno. Po nedělním klání si vylepšili bodový stav domácí. Ti sice prohrávali až do 53. minuty, ale poté nastal obrat. Nejdříve srovnal Podkonický. V 56. minutě otočil stav Klimenta a v posledních sekundách se radoval opět Podkonický.

Plzeň neudržela náskok 2:0 

Plzeň vedla už v 10. minutě 2:0, když si obě trefy připsal Kovář, ale úřadující mistr z Pardubic stav otočil, po dvou třetinách vedl on. Skóre ukazovalo 3:2 pro hosty.  Jenže domácí mají své spolehlivé persony - Vlasák gól, Straka se Sýkorou asistovali. Ale nakonec se stejně radovali hosté. V předposlední minutě měl na hokejce rozhodující trefu Bartek - 4:3 pro Pardubice.

Litvínov čekal poslední tři kola na plný bodový zisk. Stejně tak i Zlín, který se také dočkal. Za hosty vstřelil první gól Balaštík. On také byl posledním, který si připsal trefu. Stalo se tak 46 sekund před koncem utkání do prázdné branky, Zlín vyhrál 4:2.

Přestřelka v Budějovicích, padlo 11 gólů 

Šlágr kola se odehrál v Českých Budějovicích. Třetí tým tabulky proti Třinci, který se drží na špici a vyhrál čtyřikrát za sebou. Domácí vedli už v první minutě, ale ve 45. minutě už diváci viděli sedm branek. A v tu chvíli poslední dvě vstřelil hostující Peterek - Třinec vedl 4:3. A nebyl zdaleka konec. Hrabal a Adamský zakončili sedmiminutový čtyřgólový průvan v brance Jakuba Kováře. Ale stále nebyl konec, domácí stačili snížit na konečných 5:6. Jak jinak v poslední minutě.

Hokejová Tipsport extraliga, 20. kolo:
Karlovy Vary - Slavia Praha 3:5on-line
Branky: 12. Skuhravý, 16. Hruška, 55. Skuhravý - 1. Vondrka, 11. Jaškin, 25. Endál, 37. Doležal, 46. Vondrka
Vítkovice - Kladno 2:0on-line
Branky: 52. Ujčík, 58. Burger
Liberec - Kometa Brno 3:1on-line
Branky: 53. Podkonický, 56. Klimenta, 60. Podkonický - 42. Balej
Sparta Praha - Mladá Boleslav 3:1on-line
Branky: 32. Výborný, 50. Ton, 60. Broš- 33. Bahenský
Plzeň - Pardubice 3:4on-line
Branky: 7. Kovář, 10. Kovář, 54. Vlasák  - 12. Špirko, 21. Zohorna, 27. Pivko, 59. Bartek
Litvínov - Zlín 2:4on-line
Branky: 4. Kubinčák, 53. Hübl - 16. Balaštík, 28. Vlach, 45. Čech, 60. Balaštík
České Budějovice - Třinec 5:6on-line
Branky: 1. Květoň, 34. Šimánek. 37. Pšurný, 54. Mertl, 60. Kašpařík - 11. Růžička, 24. Polanský, 43. Peterek, 45. Peterek, 48. Hrabal, 49. Adamský

Reklama