Hlavní obsah

Sparta - Ml. Boleslav 3:1Holaňovi návrat na Spartu nevyšel, Boleslav prohrála 1:3

Jan ŠkvorSport.cz

Po necelých čtrnácti dnech se vrátil Miloš Holaň do holešovické Tesla Areny. Nikoliv ovšem jako kouč Sparty, které v úvodu letošního ročníku vedl, nýbrž už jako lodivod Mladé Boleslavi. A přestože Středočeši dlouho sahali alespoň po bodu, nakonec odjíždějí po prohře 1:3 s prázdnou. O výhře domácích rozhodl gólem z 50. minuty Ton. Holešovičtí sice dál zůstávají na předposledním místě, bodově se ale dotáhli právě na Mladoboleslavské.

Foto: Petr Horník, Právo

Útočník Sparty David Výborný před Žabkou z Mladé Boleslavi

Článek

Na Miloše Holaně nezapomněli ani sparťanští fanoušci, kteří před vhozením úvodního buly začali vyvolávat jeho jméno. Kouč se lehce uklonil a zdviženým palcem jim poděkoval. Hra jeho týmu v první jej ale až tolik těšit nemohla, Mladá Boleslav se před Pöpperleho dostávala jen zřídka.

Nadějný moment přišel pro Středočechy až v závěru první části, kdy hráli minutu a čtyřicet dva vteřin dlouhou přesilovku pět na tři. Jenže místo ohrožení branky se Mladoboleslavští vypořádávali spíše s problémem, jak se usadit v útočném pásmu. Ani Sparta ale směrem dopředu nebezpečná nebyla, výjimkou byl jen Koreisův průnik po pravém křídle z patnácté minuty, který ale Schwarz vyrážečkou zlikvidoval.

V prostřední části se úroveň hry přeci jen zvedla a přibylo i šancí. Ve 29. minutě byli hosté při své přesilovce blízko vedoucímu gólu, Macho ale netrefil zcela odkrytou bránu. A tak udeřilo na druhé straně. Broš si položil Schwarze na led, pak sice trefil jen tyč, pro Výborného už ovšem nebyl problém poslat volný puk v brankovišti za čáru.

Jenže vedení vydrželo Pražanům jen 67 vteřin. To si totiž vybruslil zpoza branky Bahenský, překvapivě přes chumel hráčů vystřelil na bližší tyč a Pöpperle nestačil zareagovat - 1:1.

Ve 43. minutě předvedl exkluzivní zákrok Schwarz, když vychytal z necelých dvou metrů a do odkryté klece zakončujícího Smoleňáka. Rozhodující moment zápasu přišel v 50. minutě. Nejprve zůstal sám před Pöpperlem Nouza, gólu ale nejenže nedosáhl. Z následného protiútoku ujížděl zcela sám na Schwarze Ton a vedl si zkušeně - povyjetého gólmana si obhodil a zakončoval do prázdné branky.

70 vteřin před koncem sáhli hosté k power-play, vyrovnání se ale nedočkali. Naopak na konečných 3:1 uzavřel trefou do prázdné brány Broš.

HC Sparta Praha - BK Mladá Boleslav 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 32. D. Výborný (Broš, Smoleňák), 50. Ton (O´Brien), 60. Broš (Kůrka, D. Výborný) - 33. Bahenský (Gajovský). Rozhodčí: Šindler, Homola - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 4449.
Sparta: Pöpperle - O'Brien, Gulaši, Philipp, Jan Hanzlík, Macholda, Salcido, od 21. navíc Husák - Ton, D. Výborný, Smoleňák - Kůrka, Broš, Pacovský - Bartánus, Koreis, Hromas - D. Tůma, Karpov, Kafka. Trenéři: M. Hořava st. a Rulík.
Mladá Boleslav: Schwarz - Žabka, Jindra, Marušák, Lehikoinen, Hay, Duben, Macháček - Tvrdík, Divíšek, Macho - Pabiška, Vrbata, Boháč - Bahenský, Hrdel, Nouza - Loskot, Gajovský, Handlovský. Trenéři: Holaň a Hiadlovský.

Reklama

Související témata: