Hlavní obsah

Litvínov - Zlín 2:4Zlín vyhrál počtvrté za sebou v Litvínově, tentokrát 4:2

LITVÍNOV

Hokejisté Zlína potvrdili, že se jim daří na Zimním stadionu Ivana Hlinky v Litvínově. Ve 20. kole extraligy vyhráli na severu Čech 4:2 a připsali si tam čtvrtou výhru za sebou. Zásluhu na třetí domácí porážce Litvínova v sezoně měl zejména útočník Jaroslav Balaštík, autor dvou branek hostů.

Článek

Severočeši přitom vstoupili do utkání aktivně a bylo na nich vidět, že chtějí odčinit ostudný debakl z prvního vzájemného souboje v sezoně (2:10) a zlomit nepříznivou domácí minisérii se Zlínem. Už ve druhé minutě mohl otevřít skóre Kroupa, ale Duba byl připravený. Při Sýkorově vyloučení své šance neproměnili Jareš a Jenáček, přesto se Litvínov dostal do vedení. Dubu překonal Jenáček. Další branku mohl přidat Hübl.

Hosté se v útoku připomněli až v deváté minutě, Kubišovu příležitost ale Franěk zlikvidoval. Zlínským dělal velký problém litvínovský forčeking. Při Kroupově vyloučení se ale pevně usadili v útočném pásmu a 17 sekund po návratu domácího beka na led pohotově tečující Balaštík vyrovnal. Elitní střelec Beranů mohl ještě v první třetině posunout hosty do vedení, ale Franěk byl připraven.

Do druhé třetiny se místo zraněného Duby postavil do zlínské branky Sedláček a měl mnohem více práce než jeho předchůdce i Franěk. Ve 25. minutě jej řádně prověřili Jenáček a Ručinský, Duba byl ale připraven. Litvínov měl sice více ze hry, ale prosadili se hosté. Rychlý protiútok ideálně zakončil Vlach.

Domácí mohli vyrovnat v krátké dvojnásobné přesilové hře, ale Zlín se ubránil ve třech a poté i ve čtyřech. Na začátku třetí části měli ale hosté štěstí, Sedláček si totiž málem dal vlastní gól. Videorozhodčí ale potvrdil, že puk brankovou čáru nepřešel a Zlín následně potřetí udeřil. Vzorový rychlý protiútok zakončil bezchybně Čech.

Litvínovu se ale podařilo zápas zdramatizovat. V 53. minutě se puk odrazil od brusle Hübla za Sedláčkova záda a domácí vycítili šanci na vyrovnání. Třetí gól se jim ale vstřelit nepodařilo. Naopak při power play sami počtvrté inkasovali, když do prázdné branky zamířil Balaštík.

HC Benzina Litvínov - PSG Zlín 2:4 (1:1, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 4. Kubinčák (Rindoš, Švarný), 53. V. Hübl (Lukeš) - 16. Balaštík (Linhart, Köhler), 28. Roman Vlach (Kubiš, Sivák), 45. F. Čech (Holík, Balán), 60. Balaštík. Rozhodčí: Minář, Hradil - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 3894.
Litvínov: Franěk - Černošek, Jareš, Kroupa, Kubát, Gula, Švarný, Skuhrovec - Černý, V. Hübl, Lukeš - Kubinčák, Jenáček, Ručinský - Jánský, Kracík, Trávníček - Majdan, Rindoš, Gerhát. Trenéři: Reichel a Kučera.
Zlín: Duba (21. Sedláček) - Hamrlík, Linhart, Švrček, Galvas, Grof, Řezníček, Míka, Lučka - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, T. Sýkora, Rachůnek - Holík, Balán, F. Čech - Kubiš, Roman Vlach, Sivák. Trenéři: Venera a Rostislav Vlach.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice