Hlavní obsah

Vítkovice - Kladno 2:0Kladno popáté za sebou nebodovalo, na ledě Vítkovic prohrálo 0:2

OSTRAVA

Hokejisté posledního Kladna zakončili sérii tří zápasů venku na ledě Vítkovic porážkou 0:2 a nebodovali už popáté za sebou. Nový kouč Vagnerplastu Petr Tatíček tak po porážce v Karlových Varech 1:2 ani napodruhé na bod nedosáhl. Středočeši sice drželi do 52. minutě bezbrankový stav, ale pak se trefil Viktor Ujčík a výsledek ještě potvrdil exkladenský Jiří Burger. Brankáři Romanu Málkovi stačilo k prvnímu čistému kontu v sezoně 16 úspěšných zákroků.

Článek

Domácím opět chyběli v obraně zraněný Barinka i nemocný Trnka, a tak si trenéři vypůjčili z Olomouce devětadvacetiletého beka Jakuba Bartoně. Na vítkovickém ledě to dlouho vypadalo na bezbrankovou remízu. Hosté úporně bránili střední pásmo a domácí se na dostřel branky dostávali jen občas. Kladno mělo v 10. minutě jedinou větší šanci, obránce Jaroslav Mrázek ale v dobré pozici trefil jen Málkův beton.

Ani ve druhé třetině se obraz hry nijak výrazně neměnil. Vítkovice brzdila častá vyloučení, kvůli nimž téměř celou první část druhé třetiny odehráli v oslabení. Kladno si ale ani ve čtyřminutové přesilovce při vyloučení Voráčka žádnou gólovku nepřipravilo. Už při plném počtu hráčů na ledě měl vedení na hokejce Patera, kterému po Malíkově chybě na útočené modré nahrál Slovák Bicek, ale kladenský kapitán domácí branku zblízka netrefil.

Když Vítkovičtí přestáli oslabení, vrhli se do útočení. První šanci ve druhé části promarnil Slovák Huna, druhou po ideální přihrávce Ujčíka zcela volný Tomas. Neprosadil se ani Svačina, kterého ke skórování vybídl zpoza branky nahrávající Pohl.

Střelecké trápení obou týmů se přelilo i do třetí části a velká část diváků už viděla zápas v prodloužení. To ale domácí odmítli. V 52. minutě napálil puk od modré čáry Malík a důrazný Ujčík si ho v brankovišti našel a zasunul za bezmocného Cikánka. Hosté po obdrženém gólu otevřeli hru a najednou se začal divákům hokej líbit. Jistý Málek vyrovnání nedopustil, naopak když střílenou přihrávku Ovčačíka tečoval za Cikánka Burger, bylo rozhodnuto o třech bodech pro Vítkovice.

Vítkovice - Kladno 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 52. Ujčík (Malík), 58. Burger (Ovčačík, Klimek). Rozhodčí: Konc, Ország (oba SR) - Bryška, Novák. Vyloučení: 5:3. Bez využití. Diváci: 4135.
Málek - Punčochář, Voráček, Ovčačík, Rehák, Malík, Bartoň - Huna, Burger, Svačina - Pohl, Vrána, Klimek - Szturc, Húževka, J. Sýkora - Káňa, Ujčík, Tomas. Trenéři: Trličík a Moták.
Cikánek - Kameš, J. Drtina, Mrázek, Toman, L. Procházka, Zeman, Piskáček - Bicek, Patera, Kuchler - S. Treille, Kalla, Bělohlav - Eberle, Stieler, Látal - Hovorka, Knotek, Kotrla. Trenéři: Tatíček a Volf.

Reklama