Hlavní obsah

Plzeň - Pardubice 3:4Bartek zařídil v závěru v přesilovce výhru Pardubic v Plzni 4:3

Hokejisté Pardubic vyhráli ve 20. kole extraligy v Plzni 4:3, když zápas rozhodl 76 sekund před koncem v přesilovce slovenský útočník Martin Bartek. Domácí sice vedli brzy 2:0, ale hosté dokázali ve druhé třetině skóre otočit. V závěrečné části se Západočechům podařilo vyrovnat, ale hrdinou se stal Bartek, který si vedle vítězného gólu připsal předtím v utkání také dvě asistence.

Článek

Domácí si v úvodu vytvořili tlak. Sýkora ale z mezikruží netrefil branku a Dvořákovi zakončení do odkryté části Svobodovy klece překazil nedovolený zákrok. Následnou početní výhodu už Západočeši přetavili ve vedoucí gól, když odrazu Jeřábkovy nepřesné střely od zadního mantinelu pohotově využil Kovář.

Pardubice po druhém gólu zvýšily ofenzivní aktivitu

Hosté se pokusili okamžitě odpovědět, ale Pineault mířil po výjezdu zpoza branky bekhendem těsně vedle. Z protiútoku našel Vlasák chytrou přihrávkou před brankou volného Kováře a ten ve správný okamžik zavěsil přesně pod horní tyčku. Pardubice po druhém inkasovaném gólu zvýšily svojí ofenzivní aktivitu. Při přečíslení tři na dva však Nakládal trefil pouze masku plzeňského gólmana Mazance a z dorážky zamířil v dobré pozici nad.

V závěru první třetiny zaváhal při rozehrávce Jillson a z levé strany se na Svobodu řítil Johnson, zakončil ale příliš slabě. Do druhé dvacetiminutovky vstoupili lépe hosté a dobrým pohybem a důsledným napadáním plzeňské rozehrávky otočili skóre. Na 2:2 vyrovnal střelou z velkého úhlu Zohorna. Poté si Mazanec napravil reputaci, když ramenem vytěsnil mimo tvrdou střelu útočníka Koláře z levého kruhu.

Domácí hráči vůbec nestíhali ve středním pásmu zastavovat rozjeté protihráče a navíc chybovali i při práci v obranné třetině. Toho využil Zohorna, na jehož přihrávku zpoza branky si najel Pivko a dostal zblízka Pardubice do vedení. Domácí se mohli vrátit do utkání během přesilovky. Po Sýkorově vybídnutí od zadního hrazení ale Straka z bezprostřední blízkosti Svobodu neprostřelil.

Domácím nepomohla hra bez brankáře

Zkušený pardubický gólman se vyznamenal záhy po zahájení závěrečné části, kdy nadvakrát zastavil samostatný únik Johnsona. Ještě blíže vyrovnání se ocitl ve 44. minutě Pitule, jeho teč však skončila na horní tyči. Na druhé straně aktivní Bartek neprotlačil při dorážce kotouč přes beton ležícího Mazance. Zběsilou hru poté na chvíli utlumila přesilovka hostů. V ní nejprve Kaberle ve stoprocentní šanci trefil jen náruč připraveného Mazance a vzápětí na mladíkovi v plzeňské kleci ztroskotal i osamocený Bartek.

Další minuty patřily domácím. Kombinaci Dvořáka s Martinem Heřmanem ještě zastavil Svobodův rozklek. Souhru Sýkory se Strakou už ale proměnil Vlasák ve vyrovnání na 3:3. V 58. minutě ale přišel nedovolený zákrok Vostřáka a hosté v přesilové hře zaznamenali vítězný gól. Po objetí branky překvapil Mazance táhlou střelou Bartek. Domácím k vyrovnání nepomohla ani hra bez brankáře.

Plzeň 1929 - Pardubice 3:4 (2:1, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 7. Jan Kovář (J. Jeřábek), 10. Jan Kovář (Vlasák, Sýkora), 54. Vlasák (Sýkora, Straka) - 12. Špirko (Somík, Kočí), 21. Zohorna (Bartek), 27. Pivko (Zohorna, Bartek), 59. Bartek (Kolář I). Rozhodčí: Polák, A. Jeřábek - Dřínovský, Kalivoda. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Diváci: 6088.
Mazanec - J. Jeřábek, Jiří Hanzlík, Frolo, Modrý, Benák, Dresler - P. Sýkora, Jan Kovář, Vlasák - Lammers, Straka, Johnson - Vostřák, M. Heřman, Dvořák - Stránský, Lev, J. Heřman - od 24. navíc Pitule. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.
A. Svoboda - Nakládal, Kaberle, Píša, Kočí, Jillson, Mezei, od 21. navíc Kolář II - Kolář I, Koukal, Rákos - Bartek, Zohorna, Pivko - Pineault, Špirko, Somík - Kousal, Buchtele, Radil. Trenéři: Jandač a Votruba.

Reklama