Hlavní obsah

Nehorázné nesmysly, odmítá Sparta zvěsti, že by za kauzou "registraček" stála ona

PRAHA

Za kauzou „registračky“, která v posledních dnech hýbe českým hokejem, stojí Sparta. I tento názor lze slyšet mezi hokejovými fanoušky, stejně jako číst v diskuzích na Sport.cz. Pokud by totiž došlo ke kontumacím výsledků Plzně, Mladé Boleslavi a Kladna, a body by se zpětně přičítaly jejich soupeřům, nejvíce by na tom profitovala právě Sparta. Vedení holešovického klubu podobné spiklenecké teorie rezolutně popírá, považuje je za nehorázné nesmysly.

Foto: www.hcsparta.cz

Jaromír Látal při podpisu smlouvy s prezidentem Sparty Viliamem Sivkem (vlevo) a generálním manažerem Petrem Břízou.

Článek

V současné době, a minimálně ještě týden, nebude známo řešení kauzy a případný postih pro trio provinilých klubů. Časový horizont do vynesení verdiktu se však klidně může o hodně protáhnout. Pokud by výsledkem bylo zkontumování výsledků Plzně, Mladé Boleslavi a Kladna, stále by ještě byly ve hře dvě možnosti. V té první by se body postiženým klubům sebraly, ostatním by se ale bodové konto nerozšířilo. V případě druhé varianty by odečtené body putovaly na adresu ostatních mužstev.

A na tom by nejvíce vydělala pražská Sparta, které by spadlo do kapsy osm bodíků. Právě z tohoto důvodu někteří příznivci prohlašují, že za celou aférou stojí právě Holešovičtí. Ze spodních pater tabulky by se posunuli do klidného středu a v dalších zápasech by nebyli pod takovým tlakem.

Vedení Sparty ale podobné teorie jednoznačně vylučuje, navíc se jimi cítí být dotčeno. „To jsou tak nehorázné nesmysly, že to snad ani není možné,“ zlobí se v rozhovoru pro Sport.cz Jaromír Látal, sparťanský manažer pro rozvoj. „Tyhle spekulace naprosto odmítám. My si musíme pomoct sami, naše hra musí jít nahoru,“ dodává Látal.

Ton: Plzeň si to vlastně udělala sama

Vyvstalá kauza pochopitelně nenechává chladnými ani samotné hokejisty. „Určitě je to hodně nešťastná záležitosta těžko říct, jaké bude mít rozuzlení,“ netroufá si odhadovat útočník Petr Ton. „Mě jen mrzí, když si v médiích přečtu, že to nejvíce pomůže Spartě. Že to má všechno na svědomí Sparta... Všude by se přeci mělo zdůrazňovat, že se na to přišlo kvůli plzeňskému brankáři Přikrylovi. Plzeň si to vlastně udělala sama,“ je přesvědčený Ton.

Látal pro Sport.cz důrazně vyvrátil, že by se Sparta v celé aféře výrazněji zapojovala do vyjednávání o konečném verdiktu. „Ředitel ligy rozhodne, jak rozhodne,“ říká jednoznačně. Pokud by skutečně došlo ke kontumacím, nebudou Pražané žádat o to, aby se body přesouvaly na konta jiných klubů. „S Petrem Břízou o tom hodně diskutujeme. Mohu tlumočit názor Sparty, že přijmeme jakékoliv rozhodnutí, které APK vydá. To bude závazné. V žádném případě nebudeme tlačit, aby se postupovalo podle určitého scénáře.“

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články