Hlavní obsah

Slavia o výhře rozhodla až v prodloužení

PRAHA

Slavia si zápas 15. kola hokejové Tipsport extraligy, v němž měla herně navrch, sama zkomlikovala neproměňováním šancí a tak po své zasloužené výhře rozhodla až v prodloužení.

Článek

V brance Liberce nastoupil na místo Svobody Falta a od úvodu si na nedostatek práce nemohl stěžovat. Už ve 4. min. během signalizovaného vyloučení prostřelil Kadlec vše co mu stálo v cestě a dostal domácí do vedení. Poté, co se Slavia ubránila krátkému dvojnásobnému oslabení, na dvougólový rozdíl zvýšil Beránek, který propálil Faltovy betony.

Ve druhé části hrála Slavia celkem osm minut v početní převaze, ale na stavu se to neprojevilo. Ten se měnil až těsně po druhé přestávce, kdy snížil Novák. Skóre srovnal Jiruš při vyloučení Kropáče, který do Slavie přišel minulý týden výměnou za Čermáka. Autor branky se spolu s kolegou obrany Nedvědem do sestavy vrátil po jednozápasovém vyřazení z kádru.

Na brankáře Málka to již bylo moc a ve druhém zápase za sebou se nechal vystřídat Hronkem. Šanci získat všechny body na svou stranu pak měla obě mužstva, větší tlak si vytvořili domácí. Zužitkovat se jim ho však podařilo až v prodloužení, kdy rozhodl Kopecký.

Ondřej Weissmann, asistent trenéra Slavie: "Podlehli jsme uspokojení, hrál vždy jen ten, kdo byl u puku. Takhle bychom nedali gól ani Berounu."

Karel Dvořák, asistent trenéra Liberce: "Slavia nás hlavně v úvodu přehrávala. Nedvěd s Jirušem si svým výkonem řekli o místo v sestavě."

Slavia vs. Liberec 3:2 po prodloužení
Branky: 4. Kadlec, 15. Beránek, 61. Kopecký - 41. Novák, 44. Jiruš, hlavní rozhodčí Haškovec, vyloučení 4:7, využití 0:1, 2120 diváků, třetiny 2:0, 0:0, 0:2 - 1:0.

Reklama

Související témata: