Hlavní obsah

Plzeň a Mladá Boleslav předložily Šulcovi argumenty proti kontumaci

Zástupci extraligové Plzně a Mladé Boleslavi dnes vpodvečer předali řediteli nejvyšší domácí hokejové soutěže Stanislavu Šulcovi písemné podklady, v kterých argumentují, proč by jejich kluby neměly být potrestány za neoprávněný start neregistrovaných hráčů.

Foto: Petr Eret, ČTK

Plzeňský kapitán a manažer Martin Straka má hlavu plnou starostí. Indiánům hrozí kvůli špatným registracím hráčů odečet 19 bodů.

Článek

Šulc následně připustil, že první verdikt v ostře sledované kauze by nemusel padnout začátkem příštího týdne, jak se obecně předpokládá. Informoval o tom server lidovky.cz.

V úterý bude o následcích startů pětice hráčů, mezi kterými je i zástupce Kladna, v extraligových zápasech bez platné svazové registrace jednat na svém mimořádném zasedání Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH), která soutěž řídí. Podle reglementu extraligy ale musí rozhodnutí učinit Šulc.

V úterý se nemusí rozhodnout

Ředitel extraligy však připustil, že v úterý rozhodnout nemusí. Do pondělí jsou Plzeň a Mladá Boleslav, které na rozdíl od Kladna s hrozící kontumací nesouhlasí, "chráněny" desetidenní ochrannou lhůtou pro předložení svých argumentů.

"Jestli rozhodnu už v úterý, to zatím není vůbec jasné. Celá ta věc se po dnešku může protáhnout," řekl Šulc, který plánuje předložené materiály přes víkend prostudovat.

Předložil je i právníkům APK LH. "Teď bych o tom nerad mluvil, to je na posouzení právníků. Moje stanovisko se zatím nemění," uvedl Šulc, který se několikrát vyjádřil, že jediné řešení, které přichází v úvahu, je kontumace všech zápasů, do kterých pět hráčů zasáhlo.

Reklama

Související témata: