Hlavní obsah

Slavia vyhrála prohraný zápas v Plzni, Kladno nepustilo Liberec na druhé místo

PRAHA

To byl obrat! Hokejisté pražské Slavie v úterní předehrávce 21. kola Tipsport extraligy dokonale zaskočili plzeňské Indiány ukolébané tříbrankovým náskokem a během čtyř minut třetí části dokázali zachránit zdánlivě prohraný zápas a zdecimovaného soupeře dorazili v nastavení. Hokejisté Kladna přehráli Liberec 5:3 a po pěti porážkách v řadě se dočkali pátého vítězství v sezóně.

Foto: Petr Eret, ČTK

Hokejisté Slavie se radují z vítězství v Plzni.

Článek

Slavia tak potvrdila zlepšenou střeleckou produktivitu a podruhé za sebou vstřelila pět gólů za zápas. Ještě šest minut před koncem třetí třetiny to ale vypadalo s Pražany na západě Čech hodně bledě - domácí totiž vedli 4:1 a tribuny našlapané víc než šestitisícovou návštěvou už vstoje pěly vítězné chorály.

Slávisté ale v bouřlivém prostředí odmítli složit zbraně a příznivcům Plzně v následujících minutách mizelo nadšení z tváří. V 54. minutě totiž snížil Krenželok, o dvě minuty později umazal ztrátu Ružička a ani ne za minutu bylo vyrovnáno po přesné ráně Krenželoka do horního růžku plzeňské branky. Rozhodnutí padlo v prodloužení, kdy rozjetí Pražané vyválčili bod navíc po tvrdé střele Kadlece.

Třetí branka Kladna padla po divokém závaru před libereckým brankářem Markem Pincem.foto: ČTK/René Volfík

Liberec obrat nedokonal 

Hokejisté Kladna se na třetí pokus dočkali premiérové výhry pod novým trenérem Petrem Tatíčkem. V duelu s libereckými Bílými Tygry, kteří se v případě tříbodové výhry mohli dočasně posunout na druhé místo tabulky, se konečně střelecky probudili a po dvou třetinách vedli 3:0. Hosté sice dokázali snížit na rozdíl jediného gólu, Středočeši ale po brance Mrázka znovu odskočili.

Dvě a půl minuty před koncem prohrával Liberec opět jen o jednu branku po trefě Hořavy, situace z Plzně se ale neopakovala. Gól Kotrly z 60. minuty znamenal opět dvoubrankový náskok domácích a vzápětí navíc rozhodčí neuznali třetí gól Treilleho pro postavení francouzského útočníka v brankovišti. Kladno tak po pěti porážkách v řadě slaví pátou výhru v sezóně a snížení ztráty na Spartu a Mladou Boleslav na devět bodů.

Pětice zbylých zápasů 21. kola extraligy včetně reprízy finále minulého ročníku mezi Pardubicemi a Vítkovicemi se hraje ve středu.

Hokejová Tipsport extraliga - předehrávky 21. kola
Kladno - Liberec 5:3on-line
Branky: 10. Toman, 17. S. Treille, 39. S. Treille, 50. Mrázek, 60. Kotrla - 43. Bárta, 47. Dušek, 58. Hořava.
Plzeň - Slavia 4:5 v prodl.on-line
Branky: 5. Vlasák, 14. Vostřák, 23. M. Heřman, 31. Vostřák - 28. Svoboda., 54. Krenželok, 57. Růžička, 58. Krenželok, 64. Kadlec.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec