Hlavní obsah

Na papíře jsou tři řešení "registraček." Žádné není ideální, vzkazuje Šulc

PRAHA

Dvanáct klubů ho při úterním hlasování podrželo, dva se zdržely. Ředitel hokejové extraligy Stanislav Šulc má důvěru většiny. Nyní ho čeká rozhodnutí v kauze „registraček“ pětice hráčů Plzně, Mladé Boleslavi a Kladna. Verdikt padne v pátek v poledne. V úvahu připadají tři možnosti. „Kontumace, odebrání bodů, případně ponechat body a výsledek,“ řekl v úterý Šulc po mimořádném zasedání Asociace profesionálních klubů.

Foto: Petr Eret, ČTK

Právník Tomáš Tesař (vlevo) a generální manažer HC Plzeň 1929 Martin Straka mají odlišný právní názor oproti řediteli extraligy.

Článek

Jak byste zhodnotil mimořádné zasedání valné hromady APK? Diskuze ukázala, že postoj našich právníků a náš je diametrálně odlišný od toho, jak ho prezentovali právní zástupci obou klubů (Plzně a Mladé Boleslavi). V té souvislosti bylo v diskuzi několikrát konstatováno, že mám plnou důvěru, je mou povinností to vyřešit. Kluby jsou připraveny akceptovat mé rozhodnutí, a to jakékoli, samozřejmě takové, které bude mít oporu v řádech.

Kdy tedy bude rozhodnuto? Nejkratší doba byla valnou hromadou stanovena do čtvrtka. Rozhodnutí bude poté prezentováno v pátek ve dvanáct hodin. Já sám si pro sebe uzavřu toto ve čtvrtek.

Už znáte ortel, který v pátek vynesete, nebo ještě budete něco analyzovat? Myslím, že studovat už není co. Čtrnáct dní neděláme nic jiného. Intenzivně se zaobíráme touto kauzou. Teď jde o to, dospět k nějakému rozhodnutí v souvislosti se zvažováním všech aspektů, které ta záležitost má. Nyní se jedná o jakési vyhodnocení diskuzních příspěvků a vystoupení zástupců klubů na valné hromadě.

Finanční ředitel hokejového klubu BK Mladá Boleslav Michal Koliáš ukazuje smlouvu Jiřího Marušáka, který neměl mít v pořádku svoji "registračku". foto: ČTK/Radek Petrášek  

Zástupci Plzně přinesli své právní názory, jak je hodnotíte?

My disponujeme jinými právnickými analýzami, rozbory, které tvrdí úplně něco jiného. Navíc v hokejových řádech je ustanovení, že řády vykládá výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje. Nikoliv advokátní kancelář x y. Samozřejmě jsme ale jejich analýzy vnímali.

Celá záležitost se dostala už hlavně k posudkům právníků, jak tento vývoj vnímáte? Složitá situace to je v každém případě. Pro nás jsou rozhodující argumenty a vysvětlení lidí, kteří se hokejem dlouhodobě zaobírají. Situace je nepříjemná především z toho pohledu, že musíme řešit věc, která má podle hokejových řádů tři možné varianty, ale žádná není ideální. Vše se soustředí na snahu najít řešení, které nejméně poškodí hokej a nejméně zasáhne do rozehrané soutěže.

Potěšila vás drtivá důvěra klubů? Samozřejmě to je určitá vzpruha. Potěšil mě rozsah podpory, za této vyhrocené situace. Když vám dvanáct ze čtrnácti klubů věří, to je pro mě potěšující a vážím si toho.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín