Hlavní obsah

Plzeň - Slavia 4:5Slavia v Plzni smazala třígólové manko a vyhrála v prodloužení

PLZEŇ

V úterní předehrávce 21. kola vyhrála pražská Slavia v Plzni 5:4 po prodloužení. Západočeši sice ještě dvě a půl minuty před koncem základní hrací doby vedli, ale nakonec získali pouze bod. Hráči Slavie se během utkání nevzdali ani za stavu 0:3 a 1:4 a třemi góly za necelých pět minut si vynutili nastavení, v němž o jejich výhře rozhodl Petr Kadlec.

Článek

Domácí v sestavě postrádali dvě ofenzivní opory. Kapitán Straka chybí kvůli operaci kolena a Petr Sýkora odešel během reprezentační pauzy do Dinama Minsk. Díky střídavému startu se ale v plzeňském dresu objevili prvoligoví hráči z bohatými extraligovými zkušenostmi Haman a Plášek a Radek Duda, který tak v extralize nastoupil po téměř dvouleté pauze.

Trojice posil se rychle v ČEZ aréně zabydlela a celý domácí tým si v úvodu vytvořil lepším pohybem nápor. Slavia se bránila jen za cenu faulů, a tak již ve 4. minutě měli Indiáni možnost hrát minutovou přesilovku pět na tři. Bombu Vostřáka ještě stačil gólman hostů Kopřiva se štěstím vyrazit mimo. O chvíli později už další tvrdou střelu domácího veterána neudržel a Vlasák pohodlnou dorážkou otevřel skóre. Aktivnější Plzeň poté získala dvoubrankový náskok, když kombinaci celého prvního útoku zakončil střelou z mezikruží mířící přesně do levého horního rohu Vostřák.

Do prostřední části vstoupili hosté mnohem ofenzivněji. Paradoxně však inkasovali potřetí. V útočném pásmu našel Dvořák ideální přihrávkou Martina Heřmana a ten pálil do odkryté branky. Následně obě mužstva výrazně přitvrdila, na což doplatili domácí. Půl druhé minuty trvající dvojnásobnou početní výhodu totiž Slavia zužitkovala. Kadlecova rána od modré čáry sice skončila pouze na tyčce Mazancovy branky, ale zkušený bek hostí vzápětí našel křížnou přihrávkou Svobodu, který neměl problémy trefit prázdnou klec.

Vzepjetí Růžičkova souboru však ukončil zbytečný faul Doležala, jenž dostal trest na pět minut a do konce utkání. Jeho vyloučení potrestal v 31. minutě svým druhým gólem Vostřák, když mu tentokrát pomohla nešťastná teč bránícího Kolaříka. V pokračující přesilovce přihrál Vlasák šikovně Benákovi, jenž ale zblízka pálil mimo. Tlak Indiánů znásobila více než minutu dlouhá přesilová hra pět na tři, ale Kopřiva odolal.

V závěrečné dvacetiminutovce se chtěli hosté pokusit o zvrat. Na jejím začátku ale nechávali příliš okének v defenzivě. Samostatný průnik dravého Lammerse zastavil až spolehlivý zákrok Kopřivy. Na strážce slávistické svatyně poté nevyzrál bekhendovou střelou v oslabení Martin Heřman a v brejku dva na jednoho proti němu neuspěli ani Haman s Pláškem.

Posledních šest minut normální hrací doby už patřilo mocně finišující Slavii. Zmatku v domácí obraně nejprve využil po přihrávce Jaškina zblízka Krenželok. Za chvíli snížil na rozdíl jediného gólu překvapivou střelou z pravého kruhu Růžička a hrozivé čtyři minuty a dvanáct vteřin pro Západočechy uzavřel v 58. minutě vyrovnávací trefou opět Krenželok, který z levé strany v plné jízdě zamířil přesně nad Mazancovu lapačku.

Otřesení domácí v nastaveném čase promarnili přesilovku a naopak bonusový bod pro hosty zajistil táhlou střelou od modré čáry Kadlec.

HC Plzeň 1929 - HC Slavia Praha 4:5 v prodl. (2:0, 2:1, 0:3 - 0:1)
Branky a nahrávky: 5. Vlasák (Vostřák), 14. Vostřák (Vlasák, Kovář), 23. M. Heřman (Dvořák), 31. Vostřák (Kovář) - 28. Svoboda (Kadlec, Růžička), 54. Krenželok (Jaškin, Kadlec), 57. Růžička (Vondrka), 58. Krenželok (Štefanka, Žižka), 64. Kadlec. Rozhodčí: Baluška (SR), Möllner - Charvát, Svoboda. Vyloučení: 7:6, navíc Doležal (Slavia) 5 min a do konce utkání. Využití: 2:2. Diváci: 6112.
Plzeň: Mazanec - J. Jeřábek, Jiří Hanzlík, St. Pierre, Modrý, Benák, Dresler, Frolo - Vostřák, Jan Kovář, Vlasák - Duda, Lammers, Johnson - Pitule, Haman, Plášek - Stránský, M. Heřman, Dvořák. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.
Slavia Praha: Kopřiva (54. - 55. Furch) - Kadlec, Špelda, Žižka, Kolařík, Kuboš, Vašíček, od 45. navíc Roth - Pospíšil, V. Růžička ml., Vondrka - T. Svoboda, Holec, Tomica - Jaškin, Štefanka, Krenželok - P. Jelínek, Endál, Doležal (34. Micka). Trenéři: V. Růžička st., Čelanský a Beránek.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín