Hlavní obsah

Pardubice porazily Vítkovice, v utkání Boleslavi s Karlovými Vary padlo čtrnáct gólů

Hokejisté Pardubic zvítězili ve 21. kole v repríze loňského finále extraligy na vlastním ledě nad Vítkovicemi 4:3, když o výhře rozhodl Pivko v poslední minutě základní hrací doby. Vedoucí Třinec rozstřílel Litvínov 10:1. Gólové hody zažili v Mladé Boleslavi, kde domácí porazili Karlovy Vary 9:5. Zlín zvítězil nad Spartou 3:2 a České Budějovice nestačily v Brně na Kometu, které podlehly 3:4.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Pardubic se radují z branky do vítkovické branky ve finále extraligy.

Článek

Vítkovice zavítaly v repríze loňského finále extraligy na pardubický led, kde se domácím zatím příliš nedaří. Východočeši si však od začátku zápasu chtěli své věrné fanoušky, kterých přišlo téměř deset tisíc, udobřit. Slovák Bartek využil dvě přesilové hry a Špirko navíc poslal posledního mistra do tříbrankového vedení. Druhá třetina však patřila hostům. Káňa nejdříve snížil na 1:3 a na rozdíl jediného gólu upravil ve 35. minutě tečí Vrána. Vyrovnání se hosté dočkali ve 47. minutě po trefě Burgera. Vítězství v základní hrací době však Eatonu vystřelil minutu před koncem Pivko, který tečoval ránu od modré.

Litvínovu se na cizích kluzištích vůbec nedaří. Severočechům se ještě venku nepodařilo zvítězit za tři body. Benzina tuto tristní bilanci nedokázala změnit ani na ledě lídra z Třince. Moravané o svém vítězství rozhodli už v první části, kterou domácí vyhráli 3:1. Dvakrát se trefil Hrňa. Ve druhé a třetí části přidali domácí ještě sedm branek a domácí publikum se tak dočkalo deseti branek v síti hostujícího celku.

Hokejoví fanoušci v Mladé Boleslavi zažili v utkání proti Karlovým Varům pořádnou přestřelku. Jen za první třetinu viděli sedm branek. Domácí zahájili zápas výborně. Po brankách Pabišky a Loskota se prosadil i Nouza, který pouze nahazoval puk, ale Mensator ho nedokázal zkrotit, načež odešel na střídačku a jeho místo zaujal Sáblík.

Západočechům se poté podařil nevídaný obrat, který nastartoval svými dvěma góly Nosek. Když se prosadili i Procházka a Hruška, šla Energie do kabin po první třetině s vedením 4:3. Do druhé třetiny již nenastoupil středočeský brankář Schwarz, jehož nahradil Valent. Ten společně s nadšenými ochozy sledoval, jak jeho spoluhráči nasázeli ve druhé části znovu tři branky a vybojovali si vedení 6:4. Průměr tří branek v karlovarské síti se podařilo Mladé Boleslavi udržet i ve třetí třetině a Bruslařský klub nakonec zvítězil 9:5.

Sparta nestačila na Zlín

Poslední zápas na stadiónu Luďka Čajky ve Zlíně mezi domácími hokejisty a Spartou skončil hromadnou bitkou a rozhodčí rozdali rekordních 439 trestných minut. Podobný incident se však ve 21. kole neodehrál. Domácí drželi celou dobu utkání ve svých rukách. Leška poslal Zlín do vedení už v páté minutě. Ještě do konce úvodní části navýšili vedení Důras a Kubiš. Pražané dokázali po brankách Výborného a Philippa ze třetí části zápas zdramatizovat, tři body za vítězství však nakonec zůstaly ve Zlíně.

Ve třech posledních zápasech v hale Rondo neztratili hráči Komety ani bod a nakonec se jim totéž podařilo i v utkání proti Českých Budějovicím. Jihočechy sice poslal do vedení Kuchejda, ale Moravanům se podařilo vývoj zápasu otočit ve druhé třetině, kterou vyhráli 4:0. Mountfield sice snížil ve třetí části po brankách Kotašky a Vydareného na rozdíl jediného gólu, na body však již nedosáhl.

V úterý se předehrávaly dva zápasy. Plzeň podlehla Slavii 4:5 v prodloužení a Kladno porazilo Liberec 5:3.

Hokejová Tipsport extraliga - 21. kolo
Třinec - Litvínov 10:1on-line
Branka: 11. a 12. Hrňa, 17. Peterek, 26. Růžička, 39. Varaďa, 47. Polanský, 48. Kohn, 54. Richter, 54. Květoň, 56. Růžička - 12. Lukeš.
Pardubice - Vítkovice 4:3on-line
Branky: 4. a 8. Bartek, 15. Špirko, 60. Pivko - 30. Káňa, 35. Vrána, 47. Burger.
Mladá Boleslav - Karlovy Vary 9:5on-line
Branky: 2. Pabiška, 3. Loskot, 7. Nouza, 22. Vrbata, 23. Divíšek, 32. Loskot, 42. Bahenský, 51. Tvrdík, 95. Hrdel - 7. a 12 Nosek, 17. Procházka, 19. Hruška, 51. Kumstát.
Zlín - Sparta Praha 3:2on-line
Branky: 5. Leška, 12. Důras, 16. Kubiš - 55. Výborný, 56. Philipp.
Brno - České Budějovice 4:3on-line
Branky: 29. Hubáček, 31. Brabenec, 36. Hruška, 38. Brabenec - 7. Kuchejda, 46. Kotaška, 52. Vydarený.
16.11. Plzeň - Slavia Praha 4:5 v prodl.
16.11. Kladno - Liberec 5:3

Reklama

Související témata: