Hlavní obsah

Pardubice - Vítkovice 4:3Pardubice udolaly Vítkovice gólem z poslední minuty

PARDUBICE

Mistr porazil vicemistra. Konkrétněji řečeno: ve 21. kole hokejové Tipsport extraligy Pardubice udolaly Vítkovice 4:3. Zápas, který zpočátku vypadal jednoznačně, nakonec nabídl drama. Domácí přesto slavili před svými fanoušky počtvrté v řadě. A to i přesto, že se na střídačce museli obejít bez asistenta trenéra Jana Votruby, který odešel na vlastní žádost za Václavem Sýkorou do Petrohradu.

Článek

Domácí dali zapomenout na špatné přesilovky ze začátku sezóny, dali zapomenout i na úvod mizérie tohoto ročníku před svými fans. Scénář prvních dvaceti minut byl vpravdě jednoduchý. První pardubická přesilovka a Martin Bartek otevřel skóre, přesně za čtyři minuty se v totožné početní výhodě trefil stejný hráč. V 15. minutě zvýšil Rastislav Špirko na 3:0. Chytrost slavila úspěch.

„Deset, deset,“ začali skandovat diváci. Vzpomínka na 25. říjen, kdy si odvezl devítku Třinec, byla ještě živá.

Pro hosty mohlo být ještě hůře ve 24. minutě. Petr Koukal jel ve vlastním oslabení sám na Romana Málka, ale zazvonila tyčka. Za další dvě minuty Vítkovice opět prožívaly těžké chvíle, ale vydržely, jenže Málek se těžko zvedal z ledu, měl toho dost. Tyto chvíle rozjásaly pardubické fanoušky, většina z 9865 přítomných prožívala euforii.

Ale gól k překvapení všech padl na druhé straně. Sekunda chyběla do poloviny řádné hrací doby, když Jan Káňa se štěstím snížil na 1:3. Ofenzivní chuť domácích neuvadala, ale ke gólu nevedla. Naopak na rozdíl jediné trefy upravil Marek Malík, který nastřelil puk před branku Adama Svobody. Ten na tečovaný pokus nestačil zareagovat a domácí veselá nálada ztratila na intenzitě.

Ta doznala bodu mrazu po sedmi minutách třetí části. Jiří Burger srovnal při hře čtyři na čtyři na 3:3. A začalo se od začátku. Až v čase 59.01 bylo rozhodnuto, rozhodčí ale nejdříve využili pro jistotu video. A věnovali se mu dlouho, což diváci odměnili pískotem. Gól nakonec platil a Pardubice udolaly Vítkovice 4:3.

Pardubice - Vítkovice 4:3 (3:0, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 4. Bartek (Pivko, F. Kaberle), 8. Bartek (Pivko, Píša), 15. Špirko (Somík, Pineault), 60. Pivko (Kočí, Zohorna) - 30. Káňa (J. Sýkora), 35. Vrána (Malík, Ujčík), 47. Burger (Huna). Rozhodčí: Šindler, Hodek - Kostka, Bláha. Vyloučení: 8:7. Využití: 2:0. Diváci: 9865.
A. Svoboda - Nakládal, Kaberle, Píša, Kočí, Jillson, Mezei - Kolář I, Koukal, Starý - Bartek, Zohorna, Pivko - Pineault, Špirko, Somík - Rákos, Radil, Buchtele. Trenéři: Jandač a Landsman.
Málek - Punčochář, Rehák, Ovčačík, Trnka, Malík, Voráček, L. Kovář - Huna, Burger, Tomas - Pohl, Húževka, Svačina - Szturc, J. Sýkora, Šedivý - Ujčík, Vrána, Klimek - od 21. navíc Káňa. Trenéři: Trličík a Moták.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín