Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Karlovy Vary 9:5Mladá Boleslav zdolala v utkání zvratů Karlovy Vary

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Mladé Boleslavi zvítězili ve 21. kole extraligy nad Karlovými Vary 9:5 a připsali si teprve druhou výhru na domácím ledě z posledních sedmi vystoupení. Tým kouče Miloše Holaně sice v úvodním dějství promarnil tříbrankový náskok a prohrával 3:4, ale třemi trefami ve druhém dějství se nasměroval k úspěchu.

Článek

Vstup do utkání domácím skvěle vyšel. Vrbata ještě zamířil do boční sítě, ale následně přihrál před brankoviště Pabiškovi, který v 67. sekundě prosadil mezi bránícími hráči. Za dalších 68 sekund už to bylo 2:0, když si Gajovský položil Mensatora, jeho bekhendový pokus do odkryté branky dorazil Loskot. Bruslařský klub byl při chuti, ale mohl snížil Kumstát, jenž Schwarze nadvakrát nepřekonal.

V sedmé minutě nahodil puk ze středního pásma Nouza, Mensator si jej srazil do branky a přenechal své místo Sáblíkovi. Ale Mladé Boleslavi nebylo tříbrankové vedení nic platné. Za 52 vteřin při Lehikoinenově vyloučení od modré čáry snížil Nosek.

A když Sáblík vychytal Hrdela, pokračoval obrat Energie. Ve 12. minutě prošla za Schwarzova záda Noskova tečovaná rána od modré čáry. Za čtyři a půl minuty tečoval do mladoboleslavské branky Hruškovu střelu Milan Procházka, jehož si Západočeši zapůjčili z prvoligového Chomutova. Zvrat dokonal 79 sekund před pauzou Hruška, který se trefil do pravého horního roku Schwarzovy branky.

Vrbata vyrovnal na 4:4

Po přestávce se dostal do hry i čtvrtý gólman, když reprezentanta Schwarze nahradil Valent. A domácí se rychle vzpamatovali. Hned po 72 vteřin hry vyrovnal Vrbata a přesně za minutu při Kokkově vyloučení slavili Mladoboleslavští vedení díky Divíškovi.

Pokračoval oboustranně ofenzivní hokej, hosté nezužitkovali přečíslení dvou na jednoho Deje s Hruškou. Středočeši měli ale více ze hry a v 32. minutě zvýšil svou druhou trefou v utkání Loskot. Pohoda domácích byla patrná i při Jindrově vyloučení, když v oslabení zahrozili dvěma brejky.

Ve 42. minutě domácí definitivně rozhodli. Sudí Hradil s Minářem nechali pokračovat ve hře po nepřehledné situaci před brankou Karlových Varů a signalizovali, že si ji ověří u videorozhodčího, ale v pokračující akci se trefil Bahenský. A podle záznamu byla platná až jeho trefa.

Brankové hody pokračovaly. Hostů sudí nejdříve neuznali gól za hru vysokou holí, ale v 51. minutě už skóroval Kumstát a Valent poprvé v utkání inkasoval. Drama se však nekonalo, protože už za sedm sekund odpověděl Tvrdík. V 55. minutě ještě v oslabení ujel Vrbata, Sáblík jej vychytal, ale 111 sekund před koncem dovršil výsledek Hrdel.

BK Mladá Boleslav - HC Energie Karlovy Vary 9:5 (3:4, 3:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 2. Pabiška (Vrbata), 3. Loskot (Gajovský), 7. Nouza, 22. Vrbata (Pabiška), 23. Divíšek (Žabka), 32. Loskot (Handlovský), 42. Bahenský, 51. Tvrdík, 59. Hrdel (Nouza) - 7. Nosek (Skuhravý), 12. Nosek (Skuhravý), 17. M. Procházka (D. Hruška, Pech), 19. D. Hruška (Pech), 51. Kumstát (Zaťovič). Rozhodčí: Minář, Hradil - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:1. Diváci: 3210.
Mladá Boleslav: Schwarz (21. Valent) - Žabka, Jindra, Marušák, Macháček, Hay, Duben, Lehikoinen - Tvrdík, Divíšek, Macho - Pabiška, Vrbata, Bahenský - Nouza, Hrdel, Boháč - Loskot, Gajovský, Handlovský. Trenéři: Holaň a Hiadlovský.
Karlovy Vary: Mensator (7. Sáblík) - Nosek, Čutta, Sloboda, Gřegořek, Parýzek, Kokko, Dobroň - Kumstát, Skuhravý, Melenovský - D. Hruška, Pech, Zaťovič - Skladaný, Dej, M. Procházka - Hřebejk, T. Klíma, Sailer. Trenéři: Stavjaňa, Baďouček a Kněžický.

Reklama

Související témata: