Hlavní obsah

Brno - Č.Budějovice 4:3Kometa rozhodla zápas s Budějovicemi čtyřmi góly za devět minut

BRNO

Navzdory rozpačitému začátku a obavám v závěru se nakonec v Brně bouřlivě slavilo. Hokejisté Komety načali sérii pěti extraligových utkání na domácím kluzišti v řadě těsnou výhrou 4:3 nad Českými Budějovicemi. Všechny čtyři góly nastříleli od 29. do 38. minuty!

Článek

„Po dvou třetinách jsme vedli jasně 4:1. Myslel jsem si, že ta poslední bude mnohem klidnější. Jenže zbytečnými vyloučeními jsme vrátili Budějovice zpátky do zápasu a strachovali jsme se o výsledek. Tři body ovšem máme, což je nejdůležitější,“ pochvaloval si uzdravený útočník Komety Jiří Dopita, který se po reprezentační pauze vrátil po zranění ruky do sestavy brněnského týmu. „Na začátku se mně dýchalo docela ztuha. Postupně jsem to ale rozjezdil,“ usmíval se.

Trenér Brňanů Vladimír Jeřábek prozradil, že o přestávce po nepovedené úvodní dvacetiminutovce zvýšil v kabině hlas. „Chyby jsme si vyříkali a po pauze jsme zápas rozhodli. Konec utkání jsme si ovšem zbytečně zkomplikovali, zvládli jsme ho jen díky troše štěstí a enormní bojovnosti. Pomohlo nám, že jsme stáhli sestavu jen na tři lajny,“ tvrdil Jeřábek.

Jihočeši v poslední části snížili na 3:4 a Mikeska navíc trefil tyčku. „Aspoň k bodu jsme nakonec byli blízko, ale Kometa si těsné vedení pohlídala. Tříbrankové manko bylo docela velké sousto,“ připustil zklamaný budějovický kouč František Výborný, jemuž se nelíbil výkon svého týmu ve druhé třetině. „Ta rozhodla o zápase. Hrubými chybami jsme dovolili do té doby mdlému Brnu, aby mu narostla křídla,“ štvalo ho.

HC Kometa Brno - HC Mountfield České Budějovice 4:3 (0:1, 4:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 29. Hubáček (Erat, Dopita), 31. Brabenec (Malec, Mojžíš), 38. Brabenec (Kvapil, Protivný) - 7. Kuchejda (Mertl), 46. Kotaška (Mikeska), 52. Vydarený (Martynek). Rozhodčí: A. Jeřábek, Souček - Rozlílek, Lhotský. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:0. Diváci: 7200.
Brno: Hovi - Houdek, Stehlík, Bičánek, Protivný, Mojžíš, Malec, Zubíček - Erat, Dopita, Hubáček - R. Hruška, Balej, Kvapil - Jaroslav Svoboda, Huml, Veselý - Jakub Svoboda, Brabenec, Dlouhý. Trenéři V. Jeřábek a Lubina.
České Budějovice: Jakub Kovář - Ptáček, Jank, Snopek, Vydarený, Kotaška, Klement, Šulc - Šimánek, Mikeska, R. Pšurný - Gulaš, Langhammer, L. Květoň - Martynek, Kašpařík, Podlešák - Kuchejda, Mertl, Pletka - Červený. Trenéři: F. Výborný a Kupka.

Reklama

Související témata: