Hlavní obsah

Leška prý dostal gól jako dodatečný dárek k narozeninám

ZLÍN

Hokejový útočník Petr Leška pomohl gólem Zlínu k výhře nad pražskou Spartou. S menším zpožděním si tak dal či dostal dárek k úterním pětatřicátým narozeninám.

Článek

"Puk jsem poslal do prázdné branky. Od spoluhráčů to byl malý dárek," uvedl Leška ke svému střeleckému úspěchu.

Berani si klíčový tříbrankový náskok vypracovali už v první třetině, 3:0 vedli i po 40. minutách. V poslední třetině ale Sparta zápas zdramatizovala, když využila dvě přesilovky a dostala se na dostřel.

"Zbytečnými vyloučeními jsme jim nabídli přesilovku pět proti třem, kterou trochu se štěstím využili osm vteřin před návratem Hamrlíka. Kdybychom to udrželi, tak si myslím, že bychom to dohráli celkem v klidu," uvedl Leška

Boje v extralize se opět naplno rozhořely po reprezentační přestávce. "Po přestávce je ten zápas na rozjetí těžký, ale vyhráli jsme, tak je to super," těšilo Lešku.

V posledním vzájemném utkání mezi Zlínem a Spartou odehraném na Zimním stadionu Luďka Čajky minulé sezoně padlo rekordní množství trestů, v součtu 439 trestných minut. Vyhrocený zápas se tak nelichotivě zapsal do historie samostatného českého hokeje. Dnes se nic dramatického nestalo.

"Každý zápas je jiný, co bylo loni, bylo loni," neřešil minulou událost zlínský centr.

Reklama

Související témata: