Hlavní obsah

Trenér Jandač povolal "falešného" asistenta pro případ rupnutí cévy

PARDUBICE

Osiřelý a čekající. Ale dobrou náladu neztrácející. Takový je nyní status pardubického trenéra Josefa Jandače. Jeho pobočník zamířil do lukrativnějších vod. Jan Votruba chytl laso z Kontinentální ligy, kde bude působit jako asistent Václava Sýkory v Petrohradu. To pro středeční utkání znamenalo jediné. Hlavní kouč šéfoval střídačce proti Vítkovicím sám.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Trenér Pardubic Josef Jandač čeká na svého nového asistenta

Článek

Při utkání ale nestál za zády hráčů osamocen, společnost mu dělal Jaroslav Landsman. I když. „Já jsem si to koučoval všechno sám. On je trenér brankářů, on tam byl víceméně, aby hráči dostali něco do kasy,“ vysvětlil roli "falešného" asistenta Jandač, který měl i druhou verzi, proč Landsman strávil zápas tam, kde strávil.

„Kdyby mně třeba rupla céva. Nebo kdybych dostal pukem, tak aby tam někdo byl. Těžko by se kluci točili sami, i když možná jo,“ usmíval se hlavní pardubický trenér po výhře 4:3 nad Vítkovicemi.

Honza šel na zkušenou do Ruska, řekl Jandač

„Já jsem neviděl žádný rozdíl. Pan Votruba měl na starosti beky, takže mě se to až tak netýkalo,“ nevyvedla z míry nevšední situace útočníka Martina Barteka.

V pátek se podobná scéna může opakovat. Existuje varianta, že klub ještě nedosadí druhého trenéra. „Slavia? To já ještě vůbec nevím. Budu rád, když tady se mnou někdo bude, ale musíme si s vedením sednout, nechceme se unáhlit,“ říkal Jandač ve středu večer. Proti odchodu Jana Votruby z pardubického tandemu ale nic nenamítal.

„Seběhlo se to rychle. Dostal možnost jít do KHL, rozhodování bylo asi rychlé, takže Honza jde na zkušenou do Ruska,“ dodal osamocený a čekající trenér.

Reklama

Související témata: