Hlavní obsah

Plzeň otočila zápas s Kladnem, Třinec prohrál ve Varech po nájezdech

PRAHA

Pár hodin poté, co ředitel hokejové extraligy Stanislav Šulc vynesl svůj verdikt v případu neplatných registrací, nastoupily týmy k dalším zápasům. V pátek na sebe shodou okolností narazily dva ze tří klubů, jichž se kauza bezprostředně týká a radoval se ten více postižený - Plzeň porazila Kladno 3:2. Vedoucí Třinec prohrál v Karlových Varech 2:3 po samostatných nájezdech.

Foto: Petr Eret, ČTK

Pavel Vostřák z Plzně před brankou Kladna

Článek

Plzeň měla k dispozici po nedávné artroskopické operaci kolena kapitána Martina Straku a proti Kladnu se tým pod jeho vedením dostal do vedení. Kladno sice ještě v první třetině během tří minut skóre otočilo, jenže na začátku druhé části srovnal Kovář. Vítěznou branku pak vstřelil v 38. minutě v přesilové hře domácí Lammers, na výsledku už nic nezměnilo ani neproměněné trestné střílení v podání Straky.

Dalším týmem, který otočil nepříznivé skóre, je brněnská Kometa. Vítkovice přehrála 3:2, když se dvakrát trefil obránce Richard Stehlík a vítěznou branku zaznamenal exvítkovický Marek Kvapil, navíc Brno přeskočilo právě Vítkovice na druhém místě tabulky. Vítkovicím se přestalo dařit venku: z posledních šesti výjezdů přivezly jediný bod.

Litvínov prohrál čtyři z posledních pěti zápasů, ve středu dokonce v Třinci utrpěl ostudný debakl 1:10. Chuť si Severočeši spravili proti Spartě, kterou porazili doma popáté z posledních pěti vzájemných utkáních. Po dvou třetinách vedli domácí o dvě branky, Jaroslav Hübl přišel o čisté konto pouhých 13 vteřin před koncem.

Karlovy Vary si ve středu odvezly výprask 5:9 z Mladé Boleslavi a teď je čekal nejproduktivnější tým soutěže z Třince. Oceláři měli za sebou šest vítězství v řadě, ale z lázeňského města si nakonec odvezli jen bod, když prohráli po samostatných nájezdech. V domácím dresu zazářil finský obránce Petri Kokko, autor jedné branky a rozhodujícího nájezdu.

Zlín povzbudila středeční výhra nad Spartou a proti Českým Budějovicím si "Berani" pěkně zastříleli. Od 26. minuty přitom domácí prohrávali 2:3, ale Balán a Köhler ještě ve druhé třetině skóre otočili a Bedřich Köhler poté ještě druhým gólem upravil na konečných 5:3 pro Zlín. Pět branek z celkových osmi padlo ve druhé třetině.

Pěkně divoký zápas sehrála také Slavia s Pardubicemi. Po dvou třetinách vedli domácí 2:1, hosté pak během minuty skóre otočili, aby Růžička mladší srovnal na 3:3. Po dalších dvou minutách ale Starý dostal hosty znovu do vedení a šest minut před koncem vyrovnával za Slavii úspěšnou tečí Jaškin. V samostatných nájezdech pak rozhodl Svoboda, brankář Kopřiva neinkasoval ani jednou.

Hokejová Tipsport extraliga - 22. kolo
Plzeň - Kladno 3:2on-line
Branky: 3. Slaney, 25. Kovář, 38. Lammers - 13. Kalla, 16. Látal.
Zlín - Č. Budějovice 5:3on-line
Branky: 34. a 48. Köhler, 2. Rachůnek, 21. Balaštík, 28. Balán - 16. Ptáček, 25. Mikeska, 26. L. Květoň.
Litvínov - Sparta Praha 2:1on-line
Branky: 31. V. Hübl, 40. Černý - 60. Smoleňák.
Karlovy Vary - Třinec 3:2 po sam. nájezdechon-line
Branky: 2. a rozh. nájezd Kokko, 60. Pech - 35. M. Růžička, 46. Adamský.
Kometa Brno - Vítkovice 3:2on-line
Branky: 19. a 44. Stehlík, 52. Kvapil - 3. Pohl, 26. Tomas.
Slavia Praha - Pardubice 5:4 po sam. nájezdechon-line
Branky: 15. Tomica, 28. Žižka, 49. V. Růžička, 54. Jaškin, rozh. nájezd T. Svoboda - 8. Píša, 42. Špirko, 43. Buchtele, 51. Starý.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec