Hlavní obsah

Zlín - Č.Budějovice 5:3Köhler zařídil dvěma góly výhru Zlína nad Českými Budějovicemi

ZLÍN

Hokejisté Zlína porazili v pátečním 22. kole extraligy České Budějovice 5:3 a potřetí za sebou naplno bodovali. Vítěznou branku vstřelil v 34. minutě útočník Bedřich Köhler, který ještě v závěrečné třetině svou druhou trefou v utkání potvrdil výsledek. Mountfield naopak už počtvrté za sebou nebodoval.

Článek

Zlín vlétl na svého soupeře zostra a už na začátku druhé minuty překonal gólmana Kováře Rachůnek. Na druhé straně rozjetému Martynkovi vypíchl puk v šanci Sedláček. První přesilovku po vyloučení Mikesky Zlín nevyužil a poté se ubránil při provinění Švrčka. Kašpařík se sice dostal do úniku, ale Sedláček mu rozklekem zabránil v zakončení. Ani následné Květoňovo vyloučení Zlín gólově nepotrestal. Hosté ve své druhé přesilovce uspěli. Trest si odpykával Švrček, když Ptáček z kruhu pro vhazování nekompromisně prostřelil gólmana Sedláčka.

Na konci třetiny se Zlínu po faulech Podlešáka a Gulaše otevřela dvojnásobná početní výhoda v délce 58 vteřin, kterou ale rozdělila přestávka. Domácí celek ji využil v úvodu druhé dvacetiminutovky. Po 20 vteřinách vrátil vedení na stranu Zlína Balaštík. Jednobrankový náskok svěřenci trenéra Venery dlouho neudrželi, protože ve 25. minutě vyrovnal Mikeska. Po tomto gólu vystřídal ve zlínské brance gólmana Sedláčka Duba. Než se stačil rozchytat, tak inkasoval z hole Květoně.

Jihočeši poprvé v zápase vedli, ale radost jim zkazil Balán, který vstřelil třetí branku Zlína a vyrovnal. Při vyloučení Martynka se do samostatného úniku dostal Balaštík, ale proti zlínskému kapitánovi se blýskl ukázkovým semaforem Kovář. Po polovině utkání se hra přelévala na obě strany a diváci se bavili útočným hokejem. Střelecký účet prostřední části hry uzavřel čtvrtým gólem Zlína Köhler.

V poslední třetině vyhodil puk z obranné pásma mimo hrací plochu Ptáčka a vyloučení českobudějovického kapitána Zlín potrestal, když se podruhé v zápase prosadil Köhler. Moravský tým si dvoubrankový náskok bezpečně hlídal. Navíc mohli domácí hokejisté přidat další gól při dvojnásobné početní výhodě, která trvala 41 vteřin. To se jim sice nepodařilo, ale litovat toho nemuseli. Jihočeši se již střelecky neprosadili, a tak hráči Zlína dokráčeli i ke druhému domácímu vítězství ve druhém utkání po reprezentační pauze.

PSG Zlín - HC Mountfield České Budějovice 5:3 (1:1, 3:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 2. I. Rachůnek (T. Sýkora), 21. Balaštík (Leška, Grof), 28. Balán (Grof), 34. Köhler (Leška), 48. Köhler (Linhart, Leška) - 16. Ptáček (Mikeska), 25. Mikeska (R. Pšurný), 26. L. Květoň (Kašpařík, Novák). Rozhodčí: Fraňo, Homola - Bejček, Charvát. Vyloučení: 4:10. Využití: 2:1. Diváci: 4310.
Zlín: Sedláček (25. Duba) - Hamrlík, Linhart, Švrček, Galvas, Grof, Řezníček, Míka, Lučka - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, T. Sýkora, Rachůnek - Holík, Balán, F. Čech - Kubiš, Roman Vlach, Ondráček. Trenéři: Venera a Rostislav Vlach.
České Budějovice: Jakub Kovář - Snopek, Šulc, Ptáček, Jank, Kotaška, Novák - Šimánek, Mikeska, R. Pšurný - Gulaš, Langhammer, Podlešák - Martynek, Kašpařík, L. Květoň - Pletka, Mertl, Kuchejda - od 41. navíc Červený. Trenéři: F. Výborný a Kupka.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec