Hlavní obsah

Litvínov - Sparta 2:1Litvínov se oklepal z debaklu v Třinci a zdolal Spartu

Hokejisté Litvínova se dokázali vzpamatovat ze středečního debaklu na ledě Třince 1:10 a v pátečním 22. kole extraligy zdolali doma Spartu 2:1. O góly Severočechů se postarali Viktor Hübl a Jakub Černý, litvínovskému brankáři Jaroslavu Hüblovi pokazil čisté konto 13 sekund před koncem Radek Smoleňák.

Článek

Severočeši potvrdili, že se jim doma daří a naplno bodovali před vlastním publikem v devátém z dvanácti utkání. Pražané zaznamenali pátou porážku z posledních šesti utkání, ale po odečtu bodů Plzně a Mladé Boleslavi v kauze neplatných registrací se posunuli s předposledního na jedenácté místo.

Duel začal oboustranně opatrně a první šanci si vypracovali až v osmé minutě domácí. Paradoxně to bylo při početní výhodě Sparty, ale při úniku s Trávníčkem nepřekonal Pöpperleho Černý. V 10. minutě nabil Ton z rohu kluziště Výbornému, ten však střelou bez přípravy z mezikruží trefil pouze betony Jaroslava Hübla. V 17. minutě pálil z pravého křídla Broš, ale litvínovský gólman jeho střelu se štěstím chytil. V závěru prvního dějství si vytvořila tlak první litvínovská formace, kdy spolupráci Lukeše s Viktorem Hüblem pohotově ze vzduchu zakončil Kubinčák, ale zblízka branku těsně přestřelil.

Do druhé třetiny vlétli hosté bez respektu a hned po 65 vteřinách se protáhl Pacovský kolem litvínovského obránce, ale nezakončil přesně. O pár vteřin později měl šanci Bartánus, ale Jaroslav Hübl opět předvedl spolehlivý zákrok. Ve 24. minutě si vyměnili puk Jenáček s Trávníčkem, který se protlačil do dobré šance až před sparťanskou branku, ale byl faulován. Poté ujeli v oslabení Kracík s Ručinským, ale ani tato akce brankou neskončila.

Pak našel Lukeš pasem z obranné třetiny najetého Kubinčáka, ten však bekhendovým blafákem proti Pöpperlemu neuspěl. V 31. minutě už ale domácí slavili vedení, když při přesilové hře nabil zpoza branky Kubinčák Viktoru Hüblovi a ten střelou bez přípravy otevřel skóre. Sparta ihned odpověděla náporem, ale ani Výborný ani Smoleňák na domácího brankáře nevyzráli. Ve 39. minutě pálil ihned po buly exlitvínovský forvard Kůrka, ale tvrdou ranou Jaroslava Hübla nepropálil. Náskok domácích zvýšil 48 vteřin před koncem druhého dějství po úniku s Kracíkem Černý.

V závěrečném dějství mohli domácí pojistit náskok, ale své šanci neproměnili opět Černý, Jánský a Švarný. V 50. minutě pálil z mezikruží sparťan Hromas, Jaroslav Hübl však držel stále čistý štít. Za domácí zahrozili opět aktivní Černý, Ručinský a Viktor Hübl. Sparta sice 13 vteřin před koncem při power play díky trefě Smoleňáka snížila, ale na pokus o vyrovnání již hosté neměli dostatek času.

HC Benzina Litvínov - HC Sparta Praha 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 31. V. Hübl (Kubinčák), 40. Černý - 60. Smoleňák (Pacovský). Rozhodčí: Šír, Trombík - Poruba, Vengřín. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 5211.
Litvínov: J. Hübl - Černošek, Jareš, Kroupa, Kubát, Kousalík, Švarný, Gula, Skuhrovec - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Černý, Kracík, Ručinský - Majdan, Jenáček, Trávníček - Jánský, Rindoš, Bojer. Trenéři: Kučera a Reichel.
Sparta Praha: Pöpperle - Vykoukal, Gulaši, Philipp, Jan Hanzlík, O´Brien, Salcido, Macholda, Zacpálek - Ton, D. Výborný, Y. Treille - Kůrka, Broš, Pacovský - Smoleňák, Koreis, Hromas - Bartánus, Karpov, Kafka. Trenéři: M. Hořava st. a Rulík.

Reklama

Související témata: