Hlavní obsah

Brno - Vítkovice 3:2Kometa udolala Vítkovice díky gólům bývalých ostravských hokejistů

Čestmír FolkPrávo

Hokejisté Komety zvládli i druhé střetnutí z pětizápasové domácí série. Vítkovice v pátek zdolali 3:2 díky gólům obránce Stehlíka a útočníka Kvapila, kteří ještě minulou sezónu oblékali dres právě ostravského týmu. Brňané se v extraligové tabulce vyšvihli už na druhé místo.

Článek

„To nás hrozně těší, avšak zůstáváme při zemi. Utkání nás stálo hodně sil a v neděli už může být zase všechno jinak,“ nepropadal euforii kouč Komety Vladimír Jeřábek, jemuž se hra svého celku v úvodních deseti minutách vůbec nezamlouvala. „Kluci v té době zaostávali za soupeřem v bruslení i v pohybu. Možná díky tomu našetřili síly na vydařený závěr zápasu,“ usmíval se.

Jeho mužstvo prohrávalo 0:1 i 1:2, ale v poslední dvacetiminutovce přetočilo skóre ve svůj prospěch. Dělovkami od modré čáry dvakrát vyrovnával v přesilovkách Richard Stehlík a osm minut před koncem zajistil Kometě tři body po skvělé individuální akci reprezentant Marek Kvapil.

„To, že jsme branky stříleli zrovna my, kteří jsme ještě loni v Ostravě působili, je hodně zajímavé. Teď ovšem hrajeme za Kometu, a tak jsme udělali samozřejmě maximum, abychom bývalé spoluhráče porazili,“ tvrdil Stehlík, který měl radost, že Brňané zvedli za nepříznivého stavu hlavy. „Máme v útoku individuality, které se dokážou v klíčových momentech střetnutí prosadit,“ narážel na Kvapilovu rozhodující trefu.

Tomu se podařilo zbavit kličkou do středu kluziště soupeřova obránce Ovčačíka a tváří v tvář Málkovi nedal vítkovickému brankáři šanci. „Najednou jsem měl kolem sebe dost prostoru. Snažil jsem se puk hlavně zvednout. Povedlo se,“ líčil Kvapil, který si považoval, že i za stavu 3:2 si Brňané počínali hodně aktivně. „Byl to záměr. Nechtěli jsme si v posledních minutách přivodit takové nervy jako ve středu s Budějovicemi,“ prozradil.

„Kvapil to udělal parádně. To byla od něj famózní akce,“ ocenil soupeřova útočníka ostravský trenér Mojmír Trličík. Trápilo ho, že se jeho celku na cizích kluzištích v poslední době nedaří. „V Brně jsme to chtěli zlomit. V první třetině jsme byli o hodně lepší a může nás mrzet, že jsme neodskočili na dvougólový rozdíl. V prostřední dvacetiminutovce se už Kometa zlepšila, ale o výsledku se rozhodlo až ve třetí části. Dvěma zbytečnými vyloučeními jsme dovolili domácím v přesilovce pět na tři vyrovnat a po další Kvapilově trefě jsme už nenašli síly na zvrat. Bohužel jsme nedokázali v závěru vyvinout potřebný tlak na brněnskou branku,“ mrzelo Trličíka.

HC Kometa Brno - HC Vítkovice Steel 3:2 (1:1, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 19. Stehlík (Hubáček, Erat), 44. Stehlík (Bičánek), 52. Kvapil (Veselý, Bičánek) - 3. Pohl (Vrána), 26. Tomas (Ujčík, Malík). Rozhodčí: Blecha, Hribik - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:8. Využití: 2:1. Diváci: 7039.
Brno: Hovi - Houdek, Stehlík, Bičánek, Protivný, Mojžíš, Malec, Zubíček - Erat, Dopita, Hubáček - R. Hruška, Brabenec, Kvapil - Jaroslav Svoboda, Huml, Veselý - Jakub Svoboda, Meidl, Dlouhý. Trenéři: V. Jeřábek a Lubina.
Vítkovice: Málek - Punčochář, Rehák, Ovčačík, Trnka, Malík, Voráček - Szturc, Húževka, J. Sýkora - Huna, Burger, Svačina - Ujčík, Káňa, Tomas - Pohl, Vrána, Klimek. Trenéři: Trličík a Moták.

Reklama

Související témata: