Hlavní obsah

Karlovy Vary - Třinec 3:2Karlovy Vary ukončily obratem v závěru vítěznou sérii Třince

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů zdolali ve 22. kole extraligy vedoucí Třince 3:2 po samostatných nájezdech a ukončili vítěznou sérii Ocelářů trvající šest zápasů. Domácí Energie si vynutila prodloužení až trefou Lukáše Pecha sedm vteřin před koncem třetí třetiny a v nájezdech dovršil obrat svou druhou trefou v utkání finský obránce Petri Kokko.

Článek

Západočeši začali náporem a už ve 28. vteřině zápasu vyslal první nebezpečnou střelu na Hamerlíka Kumstát. Už ve druhé minutě se radovali domácí z vedení, když střelou z pravého kruhu otevřel skóre Kokko. Tlak Karlovarských pokračoval, ale Skuhravý a Zaťovič Hamerlíka nepřekonali. Třinec se rozjížděl pomaleji a Mensator si připsal první vážnější zákrok až v desáté minutě.

Domácí pak při Krajíčkově vyloučení uzamkli soupeře v obranném pásmu, ale hostujícího gólmana překonat nedokázali. Při trestu karlovarského Čutty si největší příležitost hostů vypracoval Bonk. Přestávka mezi úvodním a druhým dějstvím rozdělila 29 vteřin trvající přesilovou hru domácích pěti proti třem, ale Západočeši se během této výhody nedokázali ani usadit v útočném pásmu Třince.

Šance nepřineslo vyloučení třineckého Růžičky ve 24. minutě. Nejprve v oslabení ujel Polanský, ale Mensatora nedokázal překonat. Hned z protiútoku zmařil lapačkou jedinečnou šanci kanonýrovi Hruškovi i strážce třinecké svatyně. V 35. minutě se tak dočkal při přesilovce čtyř proti třem Třinec vyrovnání díky Růžičkovi. V posledních vteřinách druhé třetiny mohl vrátit domácím vedení Pech.

Oceláři tak v závěrečném dějství otočili stav. V 46. minutě totiž tvrdě vypálil Polanský, Mensator jeho ránu ještě se štěstím vyrazil, ale Adamský se z dorážky nemýlil. Domácí se dlouho nemohli vzpamatovat, ale nakonec se dočkali obratu. Při power play dotlačil puk v závaru za Hamerlíkova záda Pech a vynutil prodloužení. V něm se hrálo bez větších příležitostí i přesto, že domácí měli dvě minuty výhodu přesilové hry čtyř proti třem. Rozhodly až nájezdy, když za domácí byli úspěšní Pech a Kokko a za Třinec se trefil pouze Růžička.

HC Energie Karlovy Vary - HC Oceláři Třinec 3:2 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 2. Kokko (M. Procházka, Dej), 60. Pech (Skladaný), rozhodující sam. nájezd Kokko - 35. M. Růžička (Krajíček, Zíb), 46. Adamský (Polanský). Rozhodčí: Turčan, Šindler - Podrazil, Kajínek. Vyloučení: 5:8. Využití: 0:1. Diváci: 3681.
Karlovy Vary: Mensator (na nájezdy Sáblík) - Nosek, Čutta, Gřegořek, Sloboda, Parýzek, Kokko, Dobroň, M. Rohan - Kumstát, Skuhravý, Melenovský - D. Hruška, Pech, Zaťovič - Skladaný, Dej, M. Procházka - Hřebejk, T. Klíma, Sailer. Trenéři: Stavjaňa, Baďouček a Kněžický.
Třinec: Hamerlík - Richter, Lojek, Zíb, Hudec, Seman, Krajíček, Hrabal - D. Květoň, Peterek, Polák - M. Růžička, Kohn, Orsava - Varaďa, Bonk, McGregor - Adamský, Polanský, Hrňa. Trenéři: Marek a Kopřiva.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice