Hlavní obsah

Vlasák se pustil do ředitele extraligy Šulce. Je to jen loutka, navíc arogantní, říká

PLZEŇ

Pořádně vytočený byl po pátečním zápase Plzně s Kladnem útočník Západočechů Tomáš Vlasák. Indiáni sice svého soupeře zdolali 3:2, radost jim ale kalilo rozhodnutí ředitele extraligy Stanislava Šulce o odebrání 19 bodů v kauze špatných registrací. Plzeň se kvůli tomu propadla na dvanácté místo a na svém kontě má jen šestnáct bodů. „Pro mě je pan Šulc nedůvěryhodná osoba. Jen od sebe odhazuje pozornost a chová se až příliš arogantně,“ prohlásil Vlasák.

Článek

Šulcovo rozhodnutí sledoval Vlasák u televizní obrazovky. Dlouho u ní ale nevydržel. „Viděl jsem to pět minut, ale když se tam Šulc projevoval tak suverénně a arogantně, vypnul jsem to. S takovým člověkem je zbytečné ztrácet čas,“ říká Vlasák a konkretizuje, co mu na řediteli extraligy vadí. „Každý den říká něco jiného, je to taková loutka lidí, kteří sami neprojeví vlastní názor. Místo toho odhazuje své chyby na jiné,“ kroutí hlavou Vlasák.

Kauzu registraček Vlasák rozebíral i s hráči jiných klubů. „Všichni říkají, že to je neadekvátní trest, že by se měly rozdat pokuty a neřešit to takto. Mně by nevadilo, kdyby se každý vyjádřil pro nebo proti, ale nejsou tam charakteroví lidé. Sedí a nic neřeknou.“

Vlasák: Doufám, že Kladno zase spadne dolů

Vlasáka rovněž nadzdvihl postoj Kladna, které na rozdíl od Plzně a Mladé Boleslavi jako jediné ze tří postižených týmů přijalo Šulcův verdikt bez námitek. „Pan Volf (kladenský šéf) je Robin Hood,“ řekl Vlasák v ironickém tónu. „Doufám, že Kladno zase spadne dolů. Bude ztrácet body a my naopak vyhrávat,“ doplnil.

Co si o postoji Kladna myslí, dali najevo i plzeňští fanoušci. Ti během zápasu skandovali „Kladno patří na dno“ nebo „Zrádci z Kladna, to jste vy“. To pořádně rozčílilo obránce Středočechů Milana Tomana. „Takový humus jsem na tomhle stadiónu ještě nezažil a doufám, že už nezažiju. To přeci nemá s námi hráči nic společného. Vždyť pro to hlasovalo dvanáct klubů. Oni mají fandit svému klubu a nehrabat se do nás,“ má jasno Toman.

Boj o play-off Plzeň nevzdává

Kladenští zároveň odmítají, že by odečet bodů nejvíce pomohl právě jim. „Trochu nám to sice pomohlo, na druhou stranu nám ale utekly jiné mančafty. Teď už koukáme v tabulce pouze na Plzeň a Boleslav. Určitě se chceme vyhnout baráži, protože šance na to je,“ tvrdil asistent trenéra Jiří Kopecký.

To Plzeň ještě nevzdává šanci pokusit se bojovat o předkolo play-off. Na desátou Slavii nyní ztrácí třináct bodů. „Budeme se držet a koncentrovaně se snažit náskok soupeřů odmazávat. Bude to strašně složitý a těžký, ale musíme se o to pokusit. Nemůžu říct, jestli se to povede. Ale je na nás, abychom na konci sezóny měli čisté svědomí,“ vyhlašuje Vlasák.

Reklama

Související témata: