Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Plzeň 4:7V přestřelce dvou registračních hříšníků dominovala Plzeň

MLADÁ BOLESLAV

V pátek se dozvěděly verdikt, v neděli tyto kluby proti sobě bojovaly. Mladá Boleslav a Plzeň, to bylo utkání 23. kole hokejové Tipsport hokejové extraligy. Obě mužstva chtěla jediné. Body. Jen ty je mohou dovést do vzdáleného play-off. V neděli se radovali hostující Indiáni po výhře 7:4.

Článek

Utkání dvou nejvíce postižených týmů kauzou „registračky“ začalo podle očekávání. Oba tábory fanoušků se vytasily s transparenty. Domácí například napsal: „Stando jseš svině.“ Adresátem byl ředitel soutěže Stanislav Šulc, který vynesl ortel o odebrání bodů. Boleslav přišla o 22, Plzeň o 19 bodů.

„Pojďme všichni do boje,“ vyzval zase boleslavský generální manažer Cyril Suk příznivce před utkáním na webových stránkách. A podařilo se. První gól vstřelil při přesilové hře Lukáš Pabiška. To bylo v minutě jedenácté. Do minuty přítomní zhlédli bitku Darrella Haye a Michala Dvořáka. Vyhrál první jmenovaný. Za 66 sekund Plzeň hrála početní výhodu 5 na 3, šanci nevyužila. V 15. minutě srovnal Jaroslav Modrý při hře čtyři na čtyři. To byla nejvýživnější část zahajovací třetiny.

Boleslavští přesto první dvacetiminutovku vyhráli. V 19. minutě Zbyněk Hrdel napálil odražený puk a Dušan Salfický podruhé kapituloval.

Prostřední část se dočkala dvou tref. Obě byly ve dvojnásobné početní výhodě. Nejdříve se radovala Boleslav, když Tomáš Divíšek využil příležitost za 17 sekund. Jenže stejnou šanci nepohrdli ve 39. minutě ani hosté. Martin Straka zvedal ruce už po 14 vteřinách.

Na začátku třetí třetiny bylo srovnáno. Po 38 sekundách na 3:3 upravil Jan Kovář. Šlo o čtvrtou využitou početní výhodu zápasu. Obrat z 1:3 na 4:3 pro hosty nastal v 51. minutě. Zaznamenal ho Martin Heřman, který puk z kruhu poslal do levého růžku gólmana Michala Valenta. Za tři minuty Straka našel zase skulinu mezi betony boleslavského brankáře. Po potvrzení videorozhodčím už Plzeň vedla 5:3.

Za pár sekund bylo rozhodnuto definitivně - 6:3 a Jan Kovář dnes podruhé. Domácí sice blesku rychle snížili, ale bylo pozdě. Body odvezla Plzeň. Ta navíc vstřelila ještě jednu branku. Při power play se trefil Radek Duda. Konec nastal při skóre 7:4 pro hosty.

BK Mladá Boleslav - HC Plzeň 1929 4:7 (2:1, 1:1, 1:5)
Branky a nahrávky: 11. Pabiška (Tvrdík), 19. Hrdel (Žabka), 25. Divíšek (Pabiška, Žabka), 56. Macho (Hrdel, Nouza) - 15. Modrý (Straka), 40. Straka (Vlasák, Jiří Hanzlík), 41. Jan Kovář (Hanzlík, Straka), 51. M. Heřman (Lammers), 54. Straka (Vostřák), 56. Jan Kovář (Vlasák), 59. Duda. Rozhodčí: Fraňo, Hribik - Jílek, Jindra. Vyloučení: 6:7, navíc Hay - Dvořák oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 3910.
Mladá Boleslav: Valent - Žabka, Jindra, Marušák, Macháček, Hay, Duben, Čížek, Lehikoinen - Tvrdík, Divíšek, Macho - Pabiška, Vrbata, Bahenský - Nouza, Hrdel, Boháč - Loskot, Gajovský. Trenéři: Holaň a Hiadlovský.
Plzeň: Salfický - J. Jeřábek, Jiří Hanzlík, Slaney, Modrý, Benák, Dresler, St. Pierre - Vostřák, Jan Kovář, Vlasák - Lammers, Straka, Johnson - Duda, M. Heřman, Dvořák - Stránský, Lev, J. Heřman. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec