Hlavní obsah

Brno - Pardubice 3:2Kometa protáhla úspěšnou domácí sérii výhrou nad Pardubicemi

Hokejisté Brna odehráli během pěti dnů třetí zápas na domácím ledě a opět vítězně, když porazili Pardubice 3:2. V hale Rondo vyhrála Kometa už pošesté za sebou a pojistila si druhé místo v extralize. O tříbodový zisk museli Brňané bojovat až do samého závěru.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Brněnští hráči se radují.

Článek

Na rozdíl od pátečního duelu s Vítkovicemi začala Kometa od úvodních minut aktivně a využila hned první přesilovku. Brankáře Martina Růžičku zaskočil tvrdou střelou od modré čáry obránce Mojžíš. Teprve po deseti minutách se podařilo Pardubicím srovnat krok. I když se hosté začali prosazovat i v útočné třetině, jejich koncovka postrádala přesnost a rány ze střední vzdálenosti kryl s přehledem brankář Hovi.

Kometa v úvodu druhé třetiny ještě vystupňovala tempo a na dlouhé minuty zatlačila soupeře do jeho obranného pásma. Všechny šance domácího týmu ale s přehledem likvidoval brankář Růžička. Kombinačně se nejvíce dařilo Dopitově řadě a také Kvapilovi a průbojnému Humlovi. Stejně jako v úvodní třetině se podařilo Pardubicím i ve druhém dějství srovnat krok až po deseti minutách. Velkou šanci ke skórování propásl ve 32. minutě Dopita, před kterým se po Hubáčkově přihrávce otevřela volná polovina branky. Dopita se opřel s velkou razancí do hokejky, kterou zlomil a netrefil branku. Na druhé straně také hosté propásli několik slibných šancí. Největší měl Somík, který rovněž netrefil odkrytou část branky.

Vyrovnat se povedlo hostům před koncem druhé třetiny v přesilové hře, kterou zakončil střelou od modré čáry Pivko. Z vyrovnání se radovali jen 31 sekund. Po pravé straně se rychle prosmýkl mezi mantinelem a obráncem soupeře Jakub Svoboda, který těsně před brankou našel přesnou přihrávkou volného Dlouhého, jenž získal Brnu zpět jednobrankový náskok. Tímto gólem Dlouhý napravil předcházející přestupek, kdy po zbytečném vyloučení Kometa inkasovala vyrovnávací branku.

Do poslední třetiny vstoupily Pardubice se snahou vyrovnat. Útočná aktivita ale narážela na pozornou defenzivu Brňanů, kteří svou hru prokládali bleskovými protiútoky. Dramatické situace před oběma brankami umocnila zvyšující se nervozita, která se odrážela v častých šarvátkách. Vedení Brna pojistil 70 sekund před koncem třetím gólem Kvapil. Pardubicím se ještě v závěru naskytla možnost po vyloučeních Dlouhého a Stehlíka power play a v ní snížil na rozdíl jediné branky Somík, na vyrovnání už obhájci titulu nezbyl čas.

HC Kometa Brno - HC Eaton Pardubice 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Branky: 5. Mojžíš (Malec, Veselý), 40. Dlouhý (Jakub Svoboda, Mojžíš), 59. Kvapil (Brabenec, Huml) - 39. Píša (Bartek, Mezei), 60. Somík (Pivko). Rozhodčí: Mikula, Lacina - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 9:5. Využití: 1:2. Diváci: 7200 (vyprodáno).
Brno: Hovi - Houdek, Stehlík, Bičánek, Protivný, Mojžíš, Malec, Zubíček - Erat, Dopita, Hubáček - Veselý, R. Hruška, Kvapil - Jaroslav Svoboda, Brabenec, Dlouhý - Jakub Svoboda, Huml, Polodna. Trenéři: V. Jeřábek a Lubina.
Pardubice: M. Růžička - Nakládal, Kaberle, Píša, Kočí, Jillson, Mezei, Kolář II - Kolář I, Koukal, Starý - Bartek, Zohorna, Pivko - Pineault, Špirko, Somík - Radil, Rákos, Buchtele. Trenéři: Jandač a Landsman.

Reklama

Související témata: