Hlavní obsah

Zlín - Vítkovice 2:3Vrána rozhodl v závěru o výhře Vítkovic ve Zlíně

ZLÍN

Hokejisté Zlína prohráli ve vyrovnaném nedělním duelu 23. kola extraligy s Vítkovicemi těsně 2:3. O vítězství Ostravanů rozhodl necelých pět minut před koncem útočník Petr Vrána. Berani prohráli po sérii tří výher, v nichž si připsali maximální možný počet devíti bodů.

Článek

Utkání začalo v rychlém tempu. Střelu Důrase chytil brankář Málek do lapačky. Na opačné straně vystřelil Ujčík vedle zlínské branky. Prvním vyloučeným hráčem byl už ve čtvrté minutě vítkovický Húževka. Jeho trest Zlín gólově nevyužil. Poté v dobré šanci vystřelil Tomas a jeho střelu vytěsnil gólman Duba pravým betonem. V deváté minutě si hosté zahráli dvojnásobnou přesilovku v délce 43 vteřin, protože na trestné lavici přibyl k Míkovi Švrček, ale svoji výhodu gólově nezužitkovali.

Po srovnání řad se Zlín usadil v útočném pásmu a jeho snaha mu přinesla kýžený efekt. Na začátku 13. minuty po sérii přihrávek Řezníček se štěstím prostřelil brankáře Málka. Jeho trefu rozhodčí uznali až po konzultaci s videorozhodčím. Do konce první třetiny byli ještě vyloučeni Szturc a Ovčačík. Jejich provinění domácí tým k navýšení náskoku nevyužil. V samotném závěru úvodní dvacetiminutovky hokejisté Zlína reklamovali vstřelený gól a sudí řešili druhou gólovou situaci s videorozhodčím. Na rozdíl od prvního momentu ovšem tentokrát branku neuznali.

Po změně stran se dostal do dobré šance Balán, ale jeho střelu schoval Málek v náruči. Následné vyloučení Švrčka hráči Zlína ubránili. Poté měli k dispozici přesilovku po vyloučení Ujčíka, kterou ale nevyužili. Právě vítkovický hříšník odčinil v polovině utkání svůj prohřešek. Po ubráněném oslabení se Ujčík okamžitě po návratu z trestné lavice dostal k puku a nikým nehlídaný propálil gólmana Dubu. Do druhé sirény ještě v pohledné učebnicové akci přenechal Linhart puk Leškovi, který tvrdou střelou otestoval pozornost gólmana Málka.

Ani ve třetí třetině trestné lavice nevychladly. Ve 45. minutě putovali za katr Balaštík a Punčochář. Víc prostoru na ledě svědčilo Zlínu, který potrápil hostující obranu. V dobré šanci vystřelil Filip Čech, ale brankář Málek zůstal pozorný. V 50. minutě se po krátkém pobytu v útočném pásmu prosadili Ostravané. Svůj tým poslal poprvé v zápase do vedení Káňa. Při vyloučení Szturce si ale elitní zlínská pětka vytvořila drtivý tlak a nápor domácího týmu korunoval vyrovnávacím gólem Balaštík.

Nerozhodný stav dlouho nevydržel. Vedení na stranu Vítkovic vrátil Vrána. Na třetí inkasovanou branku už nedokázali Berani odpovědět.

PSG Zlín - HC Vítkovice Steel 2:3 (1:0, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 13. Řezníček, 54. Balaštík (Hamrlík, Leška) - 30. Ujčík (Malík), 50. Káňa (Punčochář), 56. Vrána (Burger). Rozhodčí: Hrubý, Minář - Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:0. Diváci: 4903.
Zlín: Duba - Hamrlík, Linhart, Švrček, Galvas, Grof, Řezníček, Míka, Lučka - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, T. Sýkora, Rachůnek - Holík, Balán, F. Čech - Kubiš, Roman Vlach, Ondráček. Trenéři: Venera a Rostislav Vlach.
Vítkovice: Málek - Punčochář, Barinka, Ovčačík, Trnka, Malík, Voráček, Rehák - Huna, Burger, Káňa - Szturc, Húževka, J. Sýkora - Ujčík, Šedivý, Tomas - Pohl, Vrána, Klimek. Trenéři: Trličík a Moták.

Reklama

Související témata: