Hlavní obsah

Sparta - Č.Budějovice 3:4Hokejová Sparta se dál trápí, prohrála i s Českými Budějovicemi

Trápení hokejové Sparty stále není u konce. V nedělním 23. kole extraligy Pražané prohráli doma s Českými Budějovicemi 3:4 a v šestém z posledních sedmi zápasů odešli z ledu poraženi. Jihočeši naopak i díky třem asistencím Františka Ptáčka a gólům Jakuba Langhammera a Pavla Kašpaříka ukončili sérii čtyř nezdarů.

Článek

Na první šanci čekala solidně zaplněná Tesla arena až do 9. minuty, kdy zahrozil Koreis, ale Kuchejda jej při zakončení fauloval. Sparta následnou přesilovku využila, když Kováře překonal pohotově tečující Treille.

Poté putovali na trestnou lavici Macholda a Salcido a českobudějovičtí hráči oba prohřešky proti pravidlům potrestali. Sekundu před plánovaným návratem Macholdy se prosadil Langhammer, druhý gól přidal v klasické početní výhodě Kašpařík. Oba střelci v minulosti za Spartu hráli.

Domácím se podařilo bleskově odpovědět. Po zaváhání Kováře vyrovnal z nulového úhlu Hromas a ukončil dvouzápasové čekání svého týmu na gól při hře pět na pět. V 16. minutě trefil Bartánus tyč, ale místo třetí branky Pražanů udeřili hosté. Mikeskovo nahození si do branky nešťastně srazil Gulaši a České Budějovice opět vedly.

Sparta mohla srovnat krok v početních výhodách, neprosadila se však ani v krátké osmnáctisekundové dvojnásobné výhodě a ve 24. minutě udeřili opět hosté. Ležérního bránění využil pohotový Martynek, kterému opět přihrál Ptáček. Domácí následně upadli do hlubokého útlumu a mohli být rádi, že Jihočeši nepřidali další branku.

Až zhruba po šesti minutách se otřepali a začali se opět tlačit do útoku, snížit se jim ale ve druhé třetině nepodařilo. Šance přitom měli. Smoleňák ani Kůrka se však neprosadili. Výsledkem tlaku domácích bylo pouze šestnáct zásahů Kováře.

V podobném duchu se dlouho nesla i třetí část, Sparta se snažila snížit, ale nedařilo se jí to. V 57. minutě se trenéři rozhodli riskovat při hře bez brankáře a během několika sekund se domácím podařilo snížit na rozdíl jediného gólu. Vyrovnat se už Spartě nepodařilo. Trenérská dvojice Hořava, Rulík má v novém působišti bilanci dvě vítězství a šest porážek.

HC Sparta Praha - HC Mountfield České Budějovice 3:4 (2:3, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 10. Y. Treille (Ton, D. Výborný), 15. Hromas (Koreis), 58. Broš (Ton, Vykoukal) - 14. Langhammer (Gulaš, Ptáček), 14. Kašpařík (Ptáček, Šimánek), 16. Mikeska, 24. Martynek (Ptáček). Rozhodčí: Hradil, Pešina - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:2. Diváci: 6444.
Sparta Praha: Pöpperle - O'Brien, Salcido, Vykoukal, Gulaši, Philipp, Jan Hanzlík, Macholda, Zacpálek - Pacovský, Koreis, Hromas - Ton, D. Výborný, Y. Treille - Kůrka, Broš, Smoleňák - Bartánus, Kafka, Karpov. Trenéři: M. Hořava st. a Rulík.
České Budějovice: Jakub Kovář - Snopek, Kotaška, Ptáček, Jank, Novák, Šulc - Šimánek, Mikeska, R. Pšurný - Gulaš, Langhammer, Kuchejda - Metrl, Kašpařík, L. Květoň - Martynek, Podlešák, Červený. Trenéři: F. Výborný a Kupka.

Reklama

Související témata: