Hlavní obsah

Třinec - Liberec 3:4Třinec podruhé za sebou padl v nájezdech, dva góly mu dal Nedvěd

TŘINEC

Třineckým hokejistům se podruhé během tří dnů vymstily nájezdy. Po porážce v Karlových Varech v neděli na domácím ledě podlehli 3:4 Liberci. Jediný gól penaltového rozstřelu vsítil v poslední sérii Petr Nedvěd a se dvěma trefami se stal hlavním strůjcem dvoubodového zisku Bílých Tygrů. Třinec poosmé v řadě bodoval a stále si drží v čele tabulky odstup před skupinou pronásledovatelů.

Článek

Liberec se po domácím debaklu s Mladou Boleslaví lídra soutěže nezalekl. Na třineckém ledě byl od počátku aktivní, ovšem více hrozili Oceláři. Orsavovi však rána z otočky v šesté minutě z ideální parkety nesedla a domácí pak prohospodařili dokonce dvouminutovou přesilovku pět na tři.

Prvního gólu se dočkali až při vlastním oslabení: po nedorozumění hostů v útočném pásmu ujel nejlepší extraligový střelec Růžička a bezchybným blafákem zaznamenal svůj čtrnáctý zásah v sezoně.

Za to, že ztráta byla po první třetině pouze minimální, mohli Bílí Tygři děkovat brankáři Vošvrdovi, který během několika sekund zmařil velké šance Květoně a Poláka.

I do druhé části však Severočeši vstoupili s elánem a už po 100 vteřinách bylo vyrovnáno. Nedvěd po návratu z trestné lavice prchl po pravém křídle a švihem nedal Hamerlíkovi šanci. Vošvrda pak podruhé zkazil gólovou radost Polákovi a druhou brankou zmrazil Oceláře Bárta, který po akci Podkonického dorazil puk do sítě.

Třinec byl na nějakou dobu nečekaným zvratem vyveden z míry. Znovu ho však na nohy postavil kiks liberecké defenzivy, která nechala uniknout Adamského a Moravcův faul ve vyložené příležitosti následně třinecký útočník potrestal z trestného střílení vyrovnáním.

I proto patřil závěr druhé části Ocelářům a Zíb po pasu Polanského zpoza branky z voleje vrátil vedení na stranu domácích.

Hosté se však zlomit nedali. I třetí část začali lépe a Hořava po velkém závaru před Hamerlíkem doslova vydoloval vyrovnání i dvanáctý gól v sezoně. Těsně před koncem řádné doby mohl Liberci vystřelit výhru, ale v další možnosti selhal.

I v prodloužení mohli jako první skórovat Severočeši, Klimenta však ztroskotal na Hamerlíkovi. Rozhodnout mohli i domácí, jenže tutovku promarnil Adamský.

HC Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 3:4 po sam. nájezdech (1:0, 2:2, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 16. M. Růžička, 36. Adamský z tr. střílení, 39. Zíb (Polanský, M. Růžička) - 22. Nedvěd (Víšek), 32. Bárta (Podkonický), 43. M. Hořava, rozhodující sam. nájezd Nedvěd. Rozhodčí: Blecha, Souček - Pouzar, Svoboda. Vyloučení: 9:11. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 3123.
Třinec: Hamerlík - Hrabal, Richter, Zíb, Krajíček, Lojek, Hudec - D. Květoň, Peterek, Polák - Orsava, Kohn, M. Růžička - McGregor, Bonk, Varaďa - Adamský, Polanský, Hrňa. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.
Liberec: Vošvrda - Hunkes, Výtisk, Moravec, Čakajík, Trončinský, Derner, Rýgl - Kudrna, Nedvěd, Dušek - Klimenta, Vak, M. Hořava - Podkonický, Plodek, Víšek - Bárta, Ondřej, Špaček. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články