Hlavní obsah

Kometě se doma daří, i potřetí zvítězila o gól

BRNO

Hokejistům Komety se v pětizápasové domácí sérii prozatím stoprocentně daří. V neděli potřetí za sebou nastoupili v extralize před vlastním publikem a potřetí zvítězili o jediný gól. Po Českých Budějovicích a Vítkovicích přetlačili v neděli Pardubice 3:2.

Foto: Petr Eret, ČTK

Radost hokejistů brněnské Komety.

Článek

„Takových vydřených výher si cením mnohem víc, než kdybychom soupeře převálcovali,“ tvrdil šťastný útočník Brňanů Radek Dlouhý, jenž byl ústřední postavou závěrečných minut druhé třetiny, které předurčily konečné skóre. Nejprve Kometa zaplatila za jeho zbytečný faul v útočné třetině vyrovnáním na 1:1, avšak po návratu z trestné lavice strhl 51 vteřin před druhou pauzou vedení opět na brněnskou stranu.

„Jsem strašně rád, že jsem svoji chybu napravil. Po gólu Pardubic to pro mě bylo hodně nepříjemné. Naštěstí Kuba Svoboda ujel vzápětí skvěle po pravém křídle a perfektně mi puk naservíroval. Jen jsem se modlil, abych trefil branku. Všechno pro nás nakonec dobře dopadlo, máme další tři body,“ oddechl si Dlouhý.

Jeho tým se už vyšvihl na druhou příčku tabulky, avšak trenér Komety Vladimír Jeřábek současné umístění nepřeceňuje. „Musíme makat dál. Kdybychom dvakrát či třikrát za sebou prohráli, mohli bychom hned zase klesnout o hodně níž,“ nepropadá euforii.

Pardubičtí si po střetnutí uvědomovali, že druhá branka v jejich síti byla pro výsledek klíčová. „Vyrovnali jsme a chvíli na to se vhazovalo před brněnským gólmanem. Jenže jsme domácí pustili do brejku, což bylo trestuhodné. Kometa pak velmi dobře bránila, její defenzíva se těžko překonává,“ uznal kapitán obhájců titulu Petr Koukal.

Východočeši sice odpověděli na třetí trefu Brna při power play v šesti proti třem, avšak na vyrovnání jim poté scházelo už pouhých 11 vteřin. „To už se bohužel stihnout nedalo, byť jsme v závěru hráli vabank. Druhá branka v naší síti se nám nakonec stala osudnou,“ litoval pardubický kouč Josef Jandač.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec