Hlavní obsah

Čutta chválí gólmana Mensatora i kanonýra Hrušku

KARLOVY VARY

Karlovarští hokejisté se náležitě poučili z devítigólového výprasku v Mladé Boleslavi, když v následných dvou kolech extraligy porazili po samostatných nájezdech vedoucí Třinec a odvezli si tři body z Litvínova za výhru bez inkasovaného gólu. A podle obránce Jakuba Čutty věří, že v nastoupeném trendu budou pokračovat i v nejbližších duelech.

Článek

„Zápas v Boleslavi jsme si rozebrali při dlouhém sledování videa. A vrátili jsme se k tomu, co nám předtím vycházelo. Tedy k poctivé obraně. V Litvínově jsme odehráli zápas skvěle dozadu a tým podržel brankář Mensator. Domácí se na nás ale dobře připravili a nebylo snadné uspět na jejich ledě,“ líčil Jakub Čutta.

Jak mužstvo pomohlo gólmanovi Menstorovi, který v Boleslavi „vyhořel“? „To se stane každému brankáři, že ho občas potká slabší chvilka. Soutěž je dlouhá a nějaký výpadek prostě přijde. Ale jsme tým a hrajeme dohromady. Potvrdili jsme to právě v Litvínově při podkrušnohorském derby. Diváci na obou stranách jsou nažhavení. Vzájemné zápasy mají svůj náboj, hodně se bruslí a bojuje,“ vykládal zkušený bek. Vary porazily Litvínov i podruhé v sezóně, doma v první čtvrtině základní části zvítězily 6:3.

Ústřední postavou Energie je útočník David Hruška, který navýšil svoje konto už na dvanáct gólů. Z toho šest vstřelil v posledních šesti kolech. V Litvínově zařídil obě trefy svého týmu. Nejprve v přesilovce pěti proti třem a pak v poslední minutě při oslabení při power-play soupeře.

„Davidovi to tam padá, je to paráda. Jsme rádi, že tady je. Vystupuje jako typický střelec. Umí si najít situaci ke skórování, šancím jde sám naproti. Moc gólů mu nechybí k tomu, aby překročil hranici 250 vstřelených branek v extralize,“ komentoval Čutta Hruškovo počínání.

A výhled do dalších zápasů? „Když budeme plnit to, co máme, můžeme opět bodovat. Myslím, že je v našich silách poprat se o solidní umístění a dostat se do play-off. Bylo by to super a uděláme pro to všechno,“ uvažoval Jakub Čutta, který po zápase v Litvínově přátelsky hovořil s kanadským trenérem slovenské reprezentace Glenem Hanlonem.

„Za mořem mě dlouho trénoval. A navíc jsem mu teď pomohl jako překladatel do angličtiny, když se bavil s mým karlovarským spoluhráčem Rostislavem Dejem, jehož pozval do slovenské reprezentace. Hanlon sleduje slovenské hráče v české extralize a pro Vary je dobrou vizitkou, že se přijel podívat i náš zápas,“ pokýval hlavou karlovarský bek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články