Hlavní obsah

Fanoušci Plzně chystají sbírku, kdyby Vlasák dostal pokutu

PLZEŇ

Vysoká pokuta za znevážení jména extraligy hrozí plzeňskému hokejistovi Tomáši Vlasákovi za to, že ředitele soutěže Stanislava Šulce ohledně jeho chování v kauze registrací nazval loutkou bez charakteru. Útočník sice odmítá platit za to, že řekl jen svůj názor, každopádně ale může mít na krku disciplinární řízení. Dominik Hašek za podobné osočení Šulce v minulé sezóně musel zaplatit 150 tisíc korun.

Foto: Milan Malíček, Právo

Tomáš Vlasák

Článek

Prezident APK Ctibor Jech už naznačil, že ani Vlasákovo vyjádření nemůže projít bez odezvy. „Říkal do novin, že mi extraliga dává dobře placenou práci a já ji urážím, ale mně práci dává Plzeň. Myslím, že funkcionáři by tu měli být pro hráče,“ míní Vlasák.

Plzeňští fanoušci už začali organizovat sbírku na případnou pokutu útočníka. „Pokud nějaký finanční postih přijde, budu se bránit,“ tvrdí přesvědčeně lídr kanadského bodování soutěže. „Bezprostředně po tom oznámení o odečtu devatenácti bodů jsem se cítil opravdu hodně dole. Hlavně mě ničila ta Šulcova suverenita, s níž nepřipouštěl žádné své pochybení. Teď už se ale chci definitivně oprostit od toho, co bylo, a soustředit se výhradně na hokej,“ dodává.

V kabině Indiánů je velké odhodlání

„Když jsem viděl úsměvy těch, kteří v aféře rozhodovali, tak mi došlo, že to je pro nás beznadějné. A ani nemám energii zapojovat se do hry funkcionářů a bojovat s nesmysly. Pro mne je důležité být v brance v pohodě, tím nejvíc mužstvu pomůžu,“ tvrdí gólman Dušan Salfický a Vlasák přikyvuje, že Plzeň nic nebalí: „Musíme makat a sbírat body, nic jiného nám ani nezbývá. V kabině je teď veliké odhodlání ještě play-off urvat a uvidíme na konci sezóny, jestli se to povede, nebo ne. Hodně v tom pomáhá trenér Jelínek, tyhle krize má rád.“

Mladá Boleslav přišla odečtem za chybu v registraci hráčů dokonce o 22 bodů a hráči působí dost zdrceně. „Strašně jsme se na ty body nadřeli a najednou jsou pryč,“ lituje útočník Zdeněk Bahenský. „Slyšeli jsme kolem celé aféry tolik řečí, že už se k tomu ani nechci vracet, ale dělí nás dvacet bodů od desáté příčky a za takové situace je těžké se bavit alespoň o předkole play-off,“ míní forvard Tomáš Divíšek. „Když budeme jen brečet, tak si ničím nepomůžeme, spíš to chce zvednout hlavu a ještě s tím zkusit něco udělat,“ burcuje tým trenér Miloš Holaň.

Reklama

Související témata: