Hlavní obsah

Vítkovice otočily zápas s Libercem, Zlín dal v Praze lekci Spartě

PRAHA

Tři zápasy, tři různá kola nabídly v úterý týmy hokejové Tipsport extraligy. V dohrávaném utkání třetího kola vyhrály Karlovy Vary na ledě Pardubic 5:2. Vítkovice v předehrávce 29. kola otočily nepříznivé skóre s Libercem a vrátily se na druhé místo tabulky. A v další předehrávce (34. kola) totálně vyhořela pražská Sparta, když prohrála doma se Zlínem 0:4.

Foto: Petr Horník, Právo

Obránce Zlína Antonín Bořuta mezi Výborným a Treillem ze Sparty

Článek
Fotogalerie

Vítkovičtí se po sérii tří utkání venku vrátili do domácího prostředí a porazili Liberec, ačkoliv už po šesti minutách zápasů prohrávali o dvě branky. Ještě v první třetině ale Káňa snížil a Petr Vrána dvěma góly otočil skóre. Voráček pak ve třetí třetině dopřál Vítkovicím dokonce dvoubrankový náskok a i když se Liberec hodně snažil, vyrovnat už se mu nepodařilo.

Pro Karlovy Vary byl nedávný debakl 5:9 v Mladé Boleslavi správnou varovnou lekcí a za devět minut zápasu v Pardubicích dvakrát udeřily. Po třetím gólu Petra Kumstáta v první třetině nahradil od druhé části v brance Pardubic Růžičku Svoboda. Domácí se gólově vzpamatovali až na konci druhé části, kdy už bylo na obrat příliš pozdě.

Sparta zůstává i po reprezentační přestávce nadále v krizi. Pražané prohráli čtyři zápasy za sebou, celkově nezvládli sedm z posledních osmi utkání. Se Zlínem prohráli už před týdnem na Stadiónu Luďka Čajky a vyhořeli i tentokrát. Hosté vyhráli jednoznačně 4:0, někdejší brankář Sparty Tomáš Duba vychytal čisté konto.

Hokejová Tipsport extraliga:
Předehrávka 29. kola:
Vítkovice - Liberec 5:4on-line
Branky: 23. a 40. Vrána, 10. a 52. Káňa, 44. Voráček - 1. Hunkes, 7. Moravec, 49. Hořava, 59. Kudrna.
Dohrávka 3. kola:
Pardubice - Karlovy Vary 2:5on-line
Branky: 40. Koukal, 58. Pineault - 2. a 60. Skladaný, 9. Pech, 20. Kumstát, 35. D. Hruška.
Předehrávka 34. kola:
Sparta Praha - Zlín 0:4on-line
Branky: 15. Grof, 28. Balán, 47. Čech, 49. Důras.

Reklama