Hlavní obsah

Vítkovice otočily duel s Libercem a vrátily se na druhé místo

OSTRAVA

Hokejisté Vítkovic zvládli domácí předehrávku 29. kola extraligy s Libercem a po vítězství 5:4 v tabulce přeskočili druhé Brno. Dva góly vstřelili Vrána a Káňa, Burger s Pohlem si připsali po třech asistencích. Severočeši měli v Ostravě výtečný začátek, ale jejich dvougólové vedení soupeř zlepšeným výkonem otočil čtyřmi góly po sobě.

Článek

Liberec měl fantastický nástup. Nedvěd nejprve neuvěřitelně možná ze dvou metrů minul zcela opuštěnou branku, ale situaci u zadního mantinelu zachránil přesným pasem na Hunkese, který už po 38 sekundách švihem pod horní tyčku otevřel skóre.

Hostů byl v úvodu plný led. Vynikali výborným pohybem a forčekinkem, s nímž se domácí deset minut nebyli schopni srovnat. Nikoho nepřekvapilo, že vedení Liberce v sedmé minutě navýšil bombou od modré čáry Moravec.

Na nohy postavila Vítkovice teprve přesilovka. Pinc v ní chytil dvě velké šance Tomase a Huny, ale když už vyloučený Bárta skočil zpátky, obelstil Pince dlouhou bekhendovou kličkou Káňa.

Karta se najednou zcela obrátila. Vítkovice rozjezdily počáteční ztuhlost a zatlačily hosty do defenzívy. Vyrovnat mohl Klimek, ale ve 12. minutě trefil břevno.

Domácím nijak neublížilo, že od 13. minuty dohrávali na pět beků poté, co Malík dostal za nemístné protesty trest do konce utkání. Iniciativa zůstala na jejich straně a ve druhé části skóre otočili.

Postaral se o to Vrána, který nejprve po závaru před brankou přehodil ležícího Pince a 16 sekund před druhou pauzou při signalizovaném vyloučení zmátl gólmana pohybem, takže i jeho slabý pokus se došoural za čáru.

Hned ze startu třetí dvacetiminutovky odskočily Vítkovice do trháku. Burgerovu střelu ještě zastavila tyčka, ale domácí kapitán akci z rohu kluziště dohrál a jeho pas poslal do sítě Voráček.

Hosté závěr nevzdali. Za úsilí je odměnil kontaktním gólem v přesilovce lehkou tečí nejlepší liberecký střelec Hořava. Drama však domácí rychle zase oddálili a po zaváhání Pince, který pustil Káňovo nahození z nulového úhlu, mohli dohrát v klidu.

Jiskru naděje Severočechům vydoloval při power play Kudrna, ale na vyrovnání už bylo pozdě.

HC Vítkovice Steel - Bílí Tygři Liberec 5:4 (1:2, 2:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 10. Káňa (Burger), 23. Vrána (Pohl), 40. Vrána (Pohl), 44. Voráček (Burger, Pohl), 52. Káňa (Burger, Barinka) - 1. Hunkes (Nedvěd), 7. Moravec (M. Hořava), 49. M. Hořava (Vak, Derner), 59. Kudrna (Trončinský, Nedvěd). Rozhodčí: Fraňo, Lacina - Bláha, Kostka. Vyloučení: 4:5, navíc Malík (Vítkovice) do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 3142.
Vítkovice: Málek - Barinka, Rehák, Ovčačík, Trnka, Malík, Voráček - Huna, Burger, Káňa - Pohl, Vrána, Klimek - Ujčík, Szturc, Tomas - Šedivý, J. Sýkora, Kucsera. Trenéři: Trličík a Moták.
Liberec: Pinc - Čakajík, Hunkes, Trončinský, Derner, Rýgl, Moravec, Pavlů - Kudrna, Nedvěd, Dušek - Klimenta, Vak, M. Hořava - Podkonický, Plodek, Víšek - Bárta, Ondřej, Špaček - od 50. min. navíc Vantuch. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec