Hlavní obsah

Karlovy Vary díky skvělé první třetině vyhrály v Pardubicích 5:2

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic prohráli v dohrávce 3. kola extraligy s Karlovými Vary 2:5. Západočeši rozhodli o svém vítězství výborně odehranou první třetinou, v níž si vypracovali tříbrankový náskok. Karlovarští tak vrátili svému soupeři porážku z konce října, kdy na jejich ledě uspěli Východočeši poměrem 3:2.

Článek

Hosté zaskočili Eaton v samém úvodu, když již ve druhé minutě překvapil gólmana Růžičku střelou z úhlu Skladaný. Jen chvilku nato hráli domácí přesilovku, dvě šance Radila ale zneškodnil brankář Mensator. Po skončení početní výhody si ideálně najel za pardubické beky Procházka, tváří v tvář Růžičkovi zvolil rychlou střelu zápěstím, ovšem trefil pouze tyč.

Druhý gól hostů přesto přišel nedlouho poté. Na začátku deváté minuty měl Pech dostatek času a prostoru vybruslit si zpoza branky před Růžičku, povedeným manévrem jej oklamal a mohl snadno poslat kotouč do odkryté klece. Ve 12. minutě měl navíc Růžička velké štěstí, když ho jen trefil puk po Procházkově teči. Na druhé straně nevyužili své šance Somík a Špirko, naopak 44 vteřin před první přestávkou již na 3:0 zvýšil úspěšnou dorážkou v přesilovce Kumstát.

Na začátku druhé třetiny mohl dostat domácí na dostřel útočník Kolář, po něm i dobře tečující Pivko, ale Mensator byl proti. Po Kolářově akci se z ledu zvedal jen za pomoci spoluhráčů Nosek a v dalším průběhu už se ve hře neobjevil. Pardubičtí bojovali, mnohdy uzavřeli svého soka před Mensatorem, ale i přes velké šance se jim nedařilo zlomit jeho neprůstřelnost.

Ve 27. minutě museli Západočeši na sedm vteřin do tří, v následné klasické početní výhodě pálil ostře Somík, Mensator ovšem znovu vytěsnil kotouč mimo tyče. Ve 35. minutě se naopak opět při přesilovce, navíc při dalším signalizovaném trestu pro Eaton, snadno zapsal mezi střelce Hruška. Domácí odmazali Mensatorovu nulu až 16 vteřin před druhou přestávkou, kdy se také v početní výhodě dočkal s velkým přispěním hostů Koukal.

Také ve třetím dějství se domácí snažili snížit své manko, ale stejně jako v předchozím průběhu duelu byl jejich snaze velkou překážkou Mensator.

Nejzajímavější moment přinesla 53. minuta, kdy hráli domácí přesilovku a pardubický kouč Jandač sáhl ke hře bez brankáře. Východočeši uzamkli Energii v jejím obranném pásmu a dokonce dostali puk do karlovarské branky, ale stalo se tak velmi kuriózním způsobem, po němž se ze snížení nemohli radovat. Po zakončení domácích prohledávali rozhodčí několik desítek vteřin Mensatora a jeho výstroj, v níž zmizel kotouč, ale marně. Hra tak byla opětovně zahájena s dalším pukem, ale brzy se muselo znovu přerušovat, neboť kotouč původní vzápětí z Mensatora vypadl do jeho branky.

V 58. minutě už se Pardubice druhého úspěchu skutečně dočkaly, ale snížení Pineaulta, po němž sáhl Jandač znovu k power play, přišlo již pozdě. Naopak po Čuttově tyčce uzavřel skóre při power play Skladaný. Pardubice si tak připsaly již šestou domácí porážku v sezoně.

HC Eaton Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 2:5 (0:3, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 40. Koukal, 58. Pineault (Špirko) - 2. Skladaný (Melenovský), 9. Pech (Zaťovič, D. Hruška), 20. Kumstát (Čutta, Dej), 35. D. Hruška (Pech), 60. Skladaný (Melenovský, Milan Procházka). Rozhodčí: Homola, Polák - Charvát, Bejček. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:2. Diváci: 7852.
Pardubice: M. Růžička (21. A. Svoboda) - Nakládal, Kaberle, Píša, Kočí, Jillson, Mezei, Kolář II - Kolář I, Koukal, Starý - Bartek, Zohorna, Pivko - Pineault, Špirko, Somík - Radil, Rákos, Buchtele - od 21. navíc Cetkovský. Trenéři: Jandač a Landsman.
Karlovy Vary: Mensator - Nosek, Čutta, Sloboda, Gřegořek, Parýzek, Kokko, Dobroň, Rohan - Kumstát, Skuhravý, Dej - D. Hruška, Pech, Zaťovič - Melenovský, Milan Procházka, Skladaný - Hřebejk, Sailer, T. Klíma. Trenéři: Stavjaňa, Baďouček a Kněžický.

Reklama

Související témata: