Hlavní obsah

Musíme se rychle vzpamatovat, varuje Kohn, jehož hattrick proti Slavii Třinci nestačil

Dal hattrick, po zápase ale Ladislavu Kohnovi do zpěvu příliš nebylo. Jeho Třinec sice ještě v průběhu třetí třetiny vedl na Slavii 3:1, utkání ale nakonec po nájezdech ztratil. Oceláři takto dopadli už potřetí za sebou. „V poslední době nám trošku chybí soustředěnost a nasazení. Budeme na tom muset zapracovat a rychle se vzpamatovat, abychom se udrželi na špičce,“ zdvihá Kohn varovně prst.

Foto: René Volfík, ČTK

Třinecký Ladislav Kohn oslavuje gól vstřelený Slavii.

Článek

Dal jste tři góly, přesto to na výhru nestačilo. Musíte být hodně smutný, ne?

Nejsmutnější na celé věci ale je, že jsme ještě ve třetí třetině vedli 3:1. Z takhle zkušeným mančaftem bychom to měli dotáhnout do vítězného konce.

Čím si vysvětlujete, že se to nepovedlo?

V poslední době nám trošku chybí soustředěnost a nasazení. Budeme na tom muset zapracovat a rychle se vzpamatovat, abychom se udrželi na špičce.

Neříkali jste si za stavu 3:1, že už to k výhře v poklidu dotáhnete? Slavii jste totiž do té doby do mnoha šancí nepustili...

Právě že v tu dobu se z naší hry vytratily emoce a vzájemné povzbuzování. Nechci říct, že jsme usnuli na vavřínech, ale komunikace chyběla. Nepředvádíme prostě ty výkony, jaké jsme předváděli před reprezentační přestávkou.

Myslíte si, že kdybyste se nevyhřívali na špici, ale hráli na rozhraní play-off, závěry zápasů by vás vtáhly do hry více?

Něco dočinění to s tím určitě má. Člověk se uspokojí a pak to chybí. I když máme talentované hráče a tým na to, abychom zápasy vyhrávali, soupeř nás kolikrát přehraje svou snahou.

V samostatných nájezdech jste byl blízko i čtvrtému gólu, sudí ale po dlouhé konzultaci s videem rozhodli, že se o branku nejednalo. Jak jste to viděl vy?

Myslel jsem si, že to gól nebyl. Na devadesát devět procent jsem si byl jistý, že se puk odrazil od břevna.

Poslední tři zápasy jste shodně prohráli po nájezdech. Nemůže to mužstvo trochu nahlodat?

Kvalita a všechno s ní spojené jde nahradit nasazením. To nám v posledních zápasech, zejména v jejich koncích, chybí. Nad tím se musíme zamyslet.

Kdo z hráčů by měl v tomto ohledu zbytek týmu strhnout?

Myslím, že máme natolik dobrý kolektiv, že je úplně jedno, kdo vstane a něco řekne. Udělat to může každý, ale samozřejmě se to čeká spíše od nás starších hráčů. Měli bychom jít příkladem a být lídry.

Vám osobně se duel na Slavií povedl. Vstřelil jste tři branky, tedy stejný počet jako za 22 doposud odehraných zápasů. Může to být povzbuzení?

Určitě. Měl jsem období, o kterém jsem si myslel, že se s ním vyrovnám lépe. Snažím se na to nemyslet a jít dál. Ale je pravda, že to bylo trošku delší období. Jsem proto rád, že se to zlomilo a doufám, že už to bude lepší.

Užíralo vás to hodně?

Během přestávky jsem se díval na pár zápasů, jak hraju. Zjistil jsem, že sice najezdím spoustu kilometrů, ale nic z toho. Netlačil jsem se do brány, nestřílel... Snažil jsem se z toho ponaučit, proti Slavii jsem měl i trochu štěstí a výsledkem byly tři poměrně šťastné góly. Ale i ty se počítají, nemusí vždy jít jen o krásné trefy.

Reklama

Související témata: