Hlavní obsah

Dva body bereme všema deseti. Vždyť Třinec je nejlepší tým v lize, radují se slávisté

PRAHA

Výhru proti Třinci doslova vydřeli. Vždyť ještě ve 45. minutě prohrávali hokejisté Slavie s lídrem Tipsport extraligy 1:3. Pak ale dvěma góly dokázali srovnat a v páté sérii nájezdů zajistil sešívaným bod navíc Vladimír Růžička junior. V době, kdy se Slavia potácí na hraně postupu do předkola play-off, se jedná o bod doslova zlatý. Nebylo divu, že si toho Pražané po zápase velmi cenili...

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Vladimír Růžička ze Slavie Praha.

Článek

„Dva body jsou výborné. Bereme je všema deseti,“ přiznával Vladimír Růžička, ml. autor vítězného nájezdu. „Vždyť Třinec má suverénně nejlepší mančaft v lize,“ je přesvědčen syn slavného otce, že ne nadarmo vévodí Oceláři extralize.

Růžička rozhodl samostatné nájezdy až v páté sérii. Na rozhodující penaltu si troufl i přesto, že ve druhé sérii na třineckého gólmana Vojtka, který před nájezdy nahradil v brance Hamerlíka, nevyzrál. „To jsem vystřelil na lapačku a od rukávu se to odrazilo do tyče. Kdybych si ale na další pokus nevěřil, ani by nemělo cenu jezdit. Ale ta vnitřní nervozita bude ve mně pořád,“ přiznal.

Slavia tak nakonec zvládla duel, ve kterém hned třikrát museli regulérnost tref posvětit až videorozhodčí. Dvakrát se opakovaný záběr prohlížel během normální hrací doby, jednou pak při nájezdu třineckého Kohna, jehož pokus zastavila horní tyčka.

Hned třikrát se rozhodovalo u videa

„Když si brankou nejsou rozhodčí jistí, je dobře, když se zeptají. Je to mnohem lepší, než kdyby uznali gól, který platit neměl. Hru to sice trochu natahuje, ale zase tolik jí to neškodí,“ myslí si obránce Pražanů Jiří Vašíček, jehož gól na 3:3 poslal zápas do prodloužení.

To Vladimíra Růžičku zkoumaní videa příliš nepotěšilo. „Je to nepříjemné, když se tak dlouho nehraje. Pokaždé to hrozně trvalo, nevím, jestli tady nemají něco rozbitého,“ narážel na techniku ve vysočanské O2 Areně. Zejména zkoumání nájezdu Ladislava Kohna, který se viditelně odrazil do hřiště zpět od horní tyčky jej překvapilo. „Jsou tam čtyři (rozhodčí), tak to radši zkontrolovali. Ale puk byl v rohu, tak mně přijde nemyslitelné, že by to měl být gól. Říkali jsme si, co by to musel být za zázrak...“

Slavia ale nájezdy zvládla a navzdory početné marodce, kvůli které na soupisce figurovala hned šestice juniorů, lídra z Třince porazila. „Makali, hráli dobře,“ pochválil Růžička junior své mladší spoluhráče. „Ale je škoda, že nejlepší hokej vždycky hrajeme, až když nám teče do bot. To je špatně a měli bychom na tom hodně zapracovat,“ uzavírá Vašíček.

Reklama

Související témata: