Hlavní obsah

Hokejová Plzeň v odvolání napadá chybějící kontrolu registrací

PRAHA

Plzeňský hokejový klub má už nachystanou právní argumentaci pro Odvolací komisi Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK), u níž se bude domáhat zrušení odečtu 19 bodů za chybu v registraci hráčů. Právní zástupce klubu Tomáš Tesař odmítá, že by chybějící papír ve svazové evidenci u dvou hokejistů znamenal neoprávněný start, a trvá na tom, že odsouhlasení soupisky i zaregistrování smluv ze strany ředitele extraligy Stanislava Šulce vlastně legalizuje start hráče.

Foto: Milan Malíček, Právo

Hokejisté Plzně se s odpočtem 19 bodů nehodlají smířit.

Článek

„Šulcův podpis musí mít věcný účinek, jiný výklad narušuje zásadní princip právní jistoty všech klubů, že soutěž probíhá regulérně,“ míní advokát, podle nějž podpis právní teorie vykládá jako projev vůle učinit určitý úkon, založit vztah či projevit s něčím souhlas.

„Herní řád přitom výslovně stanoví, že před startem soutěže jsou kluby povinny předložit ke kontrole a registraci všechny hráčské smlouvy, včetně dodatků, právě řediteli extraligy,“ připomíná Tesař s tím, že Šulc nedodržel z toho vyplývající nutnost provést kontrolu stavu a věcných předpokladů už před sezónou, jestli lze hráčskou smlouvu zaregistrovat a potvrdit hokejistu na soupisce nebo to kvůli nějaké chybě odmítnout.

„Účelem kontroly ze strany APK je pouze zabezpečení, aby hokejisté v soutěži působili pod řádnou hráčskou smlouvou. Povinnost mít správně vyřízený přestup, k čemuž náleží i evidence hráče ve svazové registraci, leží vysloveně na klubech,“ trvá na svém Šulc. „To se pak ale během sezóny může vynořit jakékoli administrativní pochybení, označí se jako neoprávněný start hráče, výsledky klubu se anulují a celá soutěž se tím znehodnotí,“ argumentuje právní zástupce Západočechů.

Reklama

Související témata: