Hlavní obsah

Za úspěchy proti Varům je návrat trenéra Venery, tvrdí Balaštík

KARLOVY VARY

Za úspěchy proti Varům je návrat trenéra Venery, tvrdí Balaštík Návrat trenéra Zdeňka Venery z Karlových Varů do Zlína stojí podle útočníka Jaroslava Balaštíka za úspěchy Beranů ve vzájemných zápasech proti západočeským hokejistům. Zlín dnes vyhrál na ledě Energie 5:3 a připsal si osmou výhru za sebou.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jaroslav Balaštík dal v Karlových Varech dva góly.

Článek

Návrat trenéra Zdeňka Venery z Karlových Varů do Zlína stojí podle útočníka Jaroslava Balaštíka za úspěchy Beranů ve vzájemných zápasech proti západočeským hokejistům. Zlín dnes vyhrál na ledě Energie 5:3 a připsal si osmou výhru za sebou.

"Jejich kostra zůstala stejná a on nám opakuje pořád dokola, co máme hrát. Víme trošičku, co zhruba na ně hrát, a jsem rád, že to zatím platí," řekl Balaštík ČTK a České televizi po zápase, v kterém se dvakrát střelecky prosadil.

Balaštík: Proti nim mi to padá

Zlínu se však proti Karlovým Varům daří i z dlouhodobějšího hlediska. Od roku 2000 například hned v deseti zápasech Berani neinkasovali. "To jsem ani nevěděl. Jsme rádi, se nám na ně momentálně daří, ale vše může být v příštích sezonách obráceně. Byl bych ale rád, kdybychom je poráželi i dále nebo alespoň s nimi bodovali," přál si.

David Hruška (vlevo) z Karlových Varů stíhá Tomáše Linharta ze Zlína ve 24. kole extraligy.foto: ČTK/Jan Sokol

Stejně úspěšný jako dnes byl Balaštík i v prvním vzájemném zápase v sezoně. "Je pravda, že i mně to tam proti nim padá trošku více. Ale je to i otázka štěstí, které teď mám i já," uvedl Balaštík.

Na začátku sezony se přitom vyhlášenému střelci nedařilo, první branky se dočkal až v devátém kole. "Jsem rád, že se to zlomilo. Kluci už mě zase dokážou trefovat. Petr (Leška) mě tam hledá. Puky se odrážejí ke mně tam, kam mají," pochvaloval si třicetiletý útočník.

Názorně to dokumentovala situace před druhým zlínským gólem, kdy se k němu odrazila nepodařená střela Bedřicha Köhlera a Balaštík poslal puk prakticky do prázdné branky. "To je přesně ono. Měl jsem prázdnou branku. Střelec potřebuje štěstí a já jsem rád, že ho teď mám," řekl Balaštík, jenž se prosadil i v závěru druhé třetiny a pomohl tak Zlínu ke klíčovému navýšení náskoku na 4:1.

Balaštík se díky dnešním gólům opět přiblížil i vstupu do Klubu střelců deníku Sport. Problém však je, že statistiky se u jeho jména poněkud liší: k 250 gólům v extralize mu chybí buď jedna, nebo šest branek. "Doufám, že mě to nebude svazovat a podaří se mi to co nejdříve, aby bylo co slavit," řekl Balaštík.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín