Hlavní obsah

Vítkovice porazily Boleslav, Kometě nestačil tříbrankový náskok nad Plzní

PRAHA

Hokejisté Komety Brno vedli nad Plzní o tři branky a měli režii zápasu jasně ve svých rukách, přesto nakonec odcházeli z domácího ledu se sklopenými hlavami. Hosté vyhráli po fantastickém finiši 5:4 a získali další ze ztracených bodů po kontumaci. Pardubice s novým trenérským tandemem Josef Jandač - Pavel Hynek slavily ve 24. kole extraligy výhru proti Kladnu 5:2.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Lukáš Kucsera z Vítkovic (vlevo) a Boris Žabka z Mladé Boleslavi

Článek

Pardubice do souboje s Kladnem vstupovaly jako papírový favorit, ale od čtvrté minuty prohrávaly po gólu Knotka. Ve druhé třetině však vyrovnal Starý a Cetkovský pak dvěma góly během čtyř minut otočil zápas. Kladno se nevzdalo, Treille snižoval na rozdíl jedné branky, jenže během zmatků v závěru zase dvakrát inkasovalo a bylo po zápase. Pardubice s Kladnem neprohrály doma od ledna 2007.

Brno si za předchozích deset odehraných zápasů připsalo 21 bodů a za dalšími suverénně kráčelo proti Plzni. První třetinu vyhráli domácí 3:0 a fanoušci zářili nadšením. Ve druhé části jim však začal tuhnout úsměv, když Plzeň během čtrnácti minut nasázela do domácí branky čtyři góly. Těsně před druhou přestávkou sice Radim Hruška vyrovnal, ale na konečných 4:5 upravil druhým gólem Radek Duda.

Sparta znovu prohrála

Hokejisté pražské Sparty se nechytili ani v Liberci, ačkoliv se pod Ještědem dostali do vedení zásluhou branky Petra Tona. Ve druhé třetině ale Bílí Tygři dvakrát udeřili v přesilovkách a převzali otěže zápasu. Brankář Vošvrda už Spartě žádný další gólový úspěch nedopřál, Pražané v Liberci vyhráli naposledy koncem října 2007.

Vítkovice potvrdily proti Mladé Boleslavi pozici nejlepšího týmu v domácím prostředí. Návrat z azylu haly Sareza do ČEZ Arény jim náramně svědčí a v osmi zápasech tady ztratily pouze jediný bod. Tentokrát vedly nad Mladou Boleslaví už v osmé minutě o dvě branky, nakonec vyhrály 4:1 a udržely kontakt s vedoucím Třincem. Za hosty skórovala jen nová posila týmu Scott Barney.

V Českých Budějovicích na sebe narazily dva týmy, jimž se v minulých kolech shodně nedařilo. Jihočeši nad Litvínovem dvakrát vedli, jenže hosté dvěma góly v rozmezí jedenácti vteřin ve druhé třetině skóre otočili ve svůj prospěch. Mountfield musel najednou dotahovat a nakonec ztratil body, za Litvínov se dvakrát trefil Martin Jenáček.

Hokejová Tipsport extraliga - 24. kolo:
Vítkovice - Ml. Boleslav 4:1on-line
Branky: 8. a 23. Káňa, 5. Burger, 33. Šedivý - 14. Barney.
Č. Budějovice - Litvínov 4:6on-line
Branky: 33. a 60. Podlešák, 8. L. Květoň, 15. Ptáček - 20. a 36. Jenáček, 10. Kubát, 28. Lukeš, 28. Černý, 45. V. Hübl.
Pardubice - Kladno 5:2on-line
Branky: 34. a 38. Cetkovský, 24. Starý, 53. Pivko, 53. Bartek - 4. Knotek, 48. S. Treille.
Kometa Brno - Plzeň 4:5on-line
Branky: 15. a 40. R. Hruška, 3. Huml, 10. P. Hubáček - 28. a 35. Vlasák, 32. a 43. Duda, 21. Kovář.
Liberec - Sparta Praha 4:1on-line
Branka: 23. Hunkes, 27. Vak, 48. Derner, 59. Nedvěd - 18. Ton.

Reklama