Hlavní obsah

Vítkovice proti Boleslavi nezaváhaly a dotáhly se na první Třinec

OSTRAVA

Hokejisté Vítkovic zvítězili ve 24. kole extraligy nad Mladou Boleslaví 4:1 a díky tříbodovému zisku se dotáhli v průběžné tabulce na první Třinec. Výhru Ostravanů znovu režíroval střelecký objev domácích Jan Káňa, který dal dva góly a připojil navíc jednu asistenci.

Článek

Kritika kouče Trličíka padla na úrodnou půdu - nástup se nesl zcela v režii Vítkovic. Zatímco v úterý s Libercem rychle prohrávaly o dva góly, dnes to vzaly z opačného konce. Nabuzený tým si vynikajícím pohybem řekl o nápor, šance i góly.

První příležitost Ujčík neproměnil a Schwarz zneškodnil i dorážku Szturce. Vedoucí branka však přišla vzápětí, když Burgerova dorážka propadla mladoboleslavskou 'stěnou' v brankovišti až za čáru. Dvougólový náskok zajistil Vítkovicím pohotovou tečí Káňa; puk zapadl přesně pod horní tyčku, brankář neměl nárok. Další trefu odmítl v deváté minutě Ujčík, který ve vyložené šanci jen vyprášil Schwarzův beton.

Domácí toho soupeři moc nedovolili. Hostům však stačilo málo a první přesilovku zužitkoval důraznou dorážkou Kanaďan Barney, který tak okořenil svůj debut v mladoboleslavských barvách.

Aktivita, tlak ani znamenité bruslení Vítkovic však neustaly. Jejich střelecká hvězda Káňa ve 23. minutě vytěžila z Hayovy chyby v obranném pásmu únik po levém křídle a umístěnou střelou přidal třetí branku.

Vítkovické sevření nepovolilo. Na třígólový rozdíl zvýšil v polovině utkání Šedivý, který do síťky nekompromisně vrátil vyraženou bombu Húževky.

Až v závěru Ostravané ubrali, iniciativu přepustili soupeři, ale ten Málkovu svatyni obléhal marně. Domácí v pohodě udrželi bezpečný náskok a na osmý pokus i neporazitelnost v ČEZ Aréně v této sezoně.

HC Vítkovice Steel - BK Mladá Boleslav 4:1 (2:1, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Burger (Káňa, Rehák), 8. Káňa (Barinka, Burger), 23. Káňa, 33. Šedivý (Húževka) - 14. Barney (Pabiška, Hay). Rozhodčí: Homola, Trombík - Dřínovský, Vengřín. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:1. Diváci: 5659.
Vítkovice: Málek - Punčochář, Barinka, Ovčačík, Trnka, Malík, Voráček, Rehák - Szturc, Ujčík, Tomas - Huna, Burger, Káňa - Pohl, Klimek, Kucsera - Šedivý, Húževka, J. Sýkora - Strapáč. Trenéři: Trličík a Moták.
Mladá Boleslav: Schwarz - Žabka, Jindra, Marušák, Macháček, Hay, Duben, Lehikoinen - Barney, Divíšek, Boháč - Fabuš, Vrbata, Macho - Pabiška, Tvrdík, Bahenský - Hrdel, Nouza, Gajovský - od 41. navíc Loskot. Trenéři: Holaň a Hiadlovský.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín