Hlavní obsah

Litvínov v Českých Budějovicích poprvé uspěl venku za tři body

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Litvínova zvítězili ve 24. kole extraligy na ledě Českých Budějovic 6:4 a připsali si tak vůbec první výhru v základní hrací době na soupeřových kluzištích v této sezoně. Čtyři kanadské body za gól a tři finální přihrávky si v dresu vítězů připsal útočník Viktor Hübl. Mountfield si připsal pátou prohru z šesti posledních duelů.

Článek

Domácí začali aktivně a již při prvním střídání Mikeska perfektně uvolnil najíždějícího Snopka, ale ten brankáře Jaroslava Hübla neprostřelil. Vzápětí byl před litvínovskou klecí neúspěšný také Květoň. Stejný hráč v osmé minutě otevřel skóre, když při trestu Kubáta zakončil klasický přesilovkový zámek.

Obránce Kubát odčinil své provinění o dvě minuty později. Potáhl puk dva metry před útočnou modrou a švihem prostřelil klubko hráčů i zacloněného gólmana Kováře. Ve 12. minutě mohli jít hosté do vedení, ale Lukešovo sólo zmařil Kovář a od následné úspěšné dorážky Jánského zachránila Jihočechy tyčka.

Potom domácí využili svoji druhou přesilovku, když Snopek našel před brankou nikým nehlídaného Ptáčka a ten mazácky trefil skulinu mezi Hüblovými betony. V závěru třetiny hráli Litvínovští 81 sekund v pěti proti třem a ve chvíli, kdy byl první z Jihočechů již zpátky na ledě, důrazný Jenáček ze skrumáže vyrovnal. Do konce první části přitom v tu chvíli zbývala jen necelá vteřina.

Začátek druhé třetiny patřil Litvínovu

Úvod druhého dějství patřil Severočechům, kteří získali dostatek prostoru díky dalšímu trestu domácích, ale Jenáček nepochopitelně minul odkrytou klec. Ve 28. minutě se však Litvínovu podařil husarský kousek, když během 11 vteřin dvakrát potrestali zmatkující budějovickou obranu a zásluhou spolupráce Viktora Hübla s Lukešem a Jakuba Černého s Kracíkem odskočili svým hostitelům o dva góly.

Domácí nesložili zbraně a za bojovnost si brzy vysloužili kontaktní gól. Z přihrávky Červeného, který v sestavě nahradil Langahmmera, se zblízka trefil Podlešák. Následovalo však zbytečné vyloučení Pletky, které Severočeši potrestali už po devíti vteřinách přesilové hry, když zblízka tečoval puk za Kovářova záda Jenáček.

Pátý inkasovaný gól vzal hráčům Mountfieldu vítr z plachet. V úvodu třetí dvacetiminutovky se nedokázali dostat do tempa a sotva se nechal lacino vyloučit kapitán Ptáček, inkasovali pošesté. Litvínovu stačilo k využití přesilovky deset vteřin, když Švarný zblízka trefil tyčku a Viktor Hübl vrátil puk do prázdné branky.

Faulující obránce Černošek potom nabídl přesilovku také Jihočechům, ale ti ji sehráli bídně. Při následném trestu Lukeše si počínali ještě hůř a dokonce pustili soupeře do brejku tří hráčů na jednoho, ale Trávníček nezakončil. V nezáživném závěru mohli Kubinčák s Hüblem ještě zvýraznit výsledek, ale před Kovářem neuspěli. Naopak 30 vteřin před sirénou za přispění jednoho z hostujících obránců náhodným gólem korigoval Podlešák.

HC Mountfield České Budějovice - HC Benzina Litvínov 4:6 (2:2, 1:3, 1:1)
Branky a nahrávky: 8. L. Květoň (Gulaš, Novák), 15. Ptáček (Snopek, R. Pšurný), 33. Podlešák (Červený), 60. Podlešák - 10. Kubát (V. Hübl), 20. Jenáček (Hübl, Ručinský), 28. Lukeš (V. Hübl), 28. Černý (Kracík), 36. Jenáček (Kubinčák, Kubát), 45. V. Hübl (Švarný, Ručinský). Rozhodčí: Baluška, Konc (oba SR) - Bláha, Kostka. Vyloučení: 6:5. Využití: 2:3. Diváci: 4518.
České Budějovice: Jakub Kovář - Snopek, Kotaška, Ptáček, Jank, Novák, Šulc, Kolarz - Šimánek, Mikeska, R. Pšurný - Gulaš, Langahmmer (32. Červený), L. Květoň - Pletka, Kašpařík, Martynek - Kuchejda, Mertl, Podlešák. Trenéři: F. Výborný a Kupka.
Litvínov: J. Hübl - Skuhrovec, Černošek, Kroupa, Kubát, Kousalík, Švarný, Gula - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Černý, Kracík, Ručinský - Jánský, Vopat, Trávníček - Majdan, Jenáček, Bojer. Trenéři: Reichel a Kučera.

Reklama

Související témata: