Hlavní obsah

Sparta prohrála popáté za sebou, tentokráte v Liberci

LIBEREC

Černá série porážek hokejistů Sparty trvá i po 24. kole extraligy. Pražané prohráli na ledě Liberce 1:4 a připsali si pátý nezdar za sebou, celkově nezvládli osmý z devíti posledních zápasů. Severočeši naopak potvrdili, že se jim doma na Spartu daří, porazili ji posedmé za sebou. Pražané vyhráli v Tipsport aréně naposledy v říjnu 2007.

Článek

Sparta se na severu Čech představila již bez obránce Salcida, kterého vedení Pražanů dnes vyřadilo z kádru, i druhého zámořského beka O'Briana, jenž je zraněný. I se šesti obránci se však hosté snažili od počátku zejména pozorně bránit. Liberec byl aktivnější, žádné velké šance si však Bílí Tygři dlouho nevytvářeli.

A v 18. minutě se hosté nečekaně dostali do vedení - Výborný vysunul do samostatného nájezdu Tona a nejlepší střelec minulé sezony si připsal pátou branku v současném extraligovém ročníku. Jeho gól však musel potvrdit až videorozhodčí.

Na začátku druhé třetiny se ale Severočechům podařilo nejprve vyrovnat a poté i otočit vývoj zápasu ve svůj prospěch. Pöpperleho nejprve překonal ve 23. minutě Hunkes, jenž využil již po sedmi sekundách přesilovou hru. Liberecký obránce pohotově dorazil do branky Čakajíkovu střelu, která se odrazila od tyčky.

Sparta následně přežila další oslabení, když podruhé v zápase pykala za příliš mnoho hráčů na ledě, ale pět sekund po návratu vyloučeného hráče na led prostřelil hostujícího gólmana Vak. Pražané se dostali do útlumu, ze kterého se vymanili až pět minut před koncem druhé třetiny. Vošvrdu prověřili Bartánus, Kůrka nebo Výborný, vyrovnat se však Spartě nepodařilo.

Hosté se i poté snažili s výsledkem něco udělat, šance ale měli domácí. Ve 44. minutě mohl přidat třetí gól Nedvěd, ale prosadil se až později se štěstím Derner. Hromas stihl jednou zaskočit za Pöpperleho na brankové čáře, ale dorážku libereckého beka již nezastavil. V závěru zápasu přidal Liberec ještě jeden gól, na konečných 4:1 upravil Nedvěd. Sparta tak prohrála třináctý ze čtrnácti zápasů na kluzištích soupeřů.

Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha 4:1 (0:1, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 23. Hunkes (Čakajík, Nedvěd), 27. Vak (Moravec), 48. Derner, 59. Nedvěd (Dušek) - 18. Ton (D. Výborný). Rozhodčí: Minář, R. Polák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 6881.
Liberec: Vošvrda - Hunkes, Čakajík, Derner, Trončinský, Pavlů, Moravec - Kudrna, Nedvěd, Dušek - Klimenta, Vak, M. Hořava - Vantuch, Podkonický, Víšek - Ondřej, Bárta, Špaček. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.
Sparta Praha: Pöpperle - Vykoukal, Jan Hanzlík, Philipp, Gulaši, Macholda, Zacpálek - Kůrka, D. Výborný, Ton - Pacovský (21. D. Tůma), Koreis, Hromas - Y. Treille, Broš, Smoleňák - Bartánus, Kafka, od 21. navíc Karpov. Trenéři: M. Hořava st. a Rulík.

Reklama

Související témata: