Hlavní obsah

Pöpperle litoval chyby, která vedla k další porážce Sparty

Josef PešoutPrávo

Hokejisté Sparty prohráli popáté v řadě a celkově poosmé z posledních devíti zápasů v extralize. Tentokrát nestačili na liberecké Bílé Tygry, jimž podlehli 1:4. Pod Ještědem Pražané neuspěli dokonce v sedmém duelu po sobě od října 2007.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Sparty Tomáš Pöpperle při utkání 33. kola v Mladé Boleslavi.

Článek

Sparta přitom na severočeském ledě vedla a zdálo se, že zlomí předešlou černou sérii. Jenže její náskok dlouho nevydržel. „Myslím, že jsme i přes prohru odehráli jeden z nejlepších zápasů za posledních patnáct kol. Bohužel jsem udělal jednu chybu při gólu, kterým šli domácí do vedení na 2:1. Tohle beru na sebe. Pak už jsme nebyli schopni skóre otočit,“ pokrčil rameny sparťanský brankář Tomáš Pöpperle. „Protihráč střílel, puk mě trefil do vyrážečky a propadl za mě a dokutálel se za čáru,“ popsal gólman klíčový moment utkání.

Proč se Spartě výsledkově nedaří? „Jsme v křeči. Je to těžké uspět, když nevydržíme v koncentraci celých šedesát minut. Z toho pramení chyby, které dostanou soupeře na koně,“ mínil Pöpperle. Bezprostředně po zápase zamířili do sparťanské kabiny generální manažer Bříza a sportovní manažer Látal. „Říkali nám, že jsme bojovali. A abychom se příště polepšili, co se týče výsledku,“ prozradil brankář.

Spolehlivý Vošvrda

K vítězství Liberce velkou měrou přispěl gólman Tomáš Vošvrda. „Jsme rádi, že jsme zápas zvládli za tři body, které jsou nesmírně důležité. Sparta se tlačila hodně do branky, často střílela a měla dost dorážek, ale s pomocí obránců i útočníků jsme se vyvarovali chyb v defenzivě. Byli jsme i celkově šťastnější,“ oddechl si.

Jak viděl jediný gól ve své brance? „Puk jsem cítil pod nohou, ale nevím, jestli byl za lajnou nebo ne. Ptal jsem se na to rozhodčího, který mi sám potvrdil, že to byla nepřehledná situace. Podle nových pravidel má prý platit gól, i když puk není přímo vidět za čarou. Tak jsme rozhodnutí respektovali. Podstatné bylo, že ani tenhle okamžik nás nesrazil do kolen,“ povídal Vošvrda, který odchytal v sezóně svůj sedmý zápas v extralize.

„Že nastoupím proti Spartě, jsem se dozvěděl ve čtvrtek. Je to celek, proti němuž jsem loni debutoval v extralize při nájezdech,“ konstatoval gólman. „Zápas v Liberci se musel divákům líbit. Sešly se dva týmy, které hrály podobným stylem,“ mínil Vošvrda, který tvoří v kádru Bílých Tygrů dvojici s Markem Pincem. „Jsem v rytmu i díky tomu, že občas vypomáhám Benátkám v první lize. V sezóně mám na své kontě už asi třináct utkání a s tím jsem spokojen,“ dodal liberecký brankář.

Reklama

Související témata: