Hlavní obsah

Asistent kouče Hynek začal vítězně, Pardubice porazily Kladno

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic porazili ve 24. kole extraligy Kladno 5:2, přestože úvodní třetinu prohráli 0:1. Úspěšnou premiéru na lavičce Východočechů prožil nově jmenovaný asistent trenéra Josefa Jandače a naposledy kouč bratislavského Slovanu Pavel Hynek. Eaton ukončil sérii tří porážek a zároveň prodloužil vítěznou šňůru v domácím prostředí ve vzájemných soubojích s Kladnem na sedm.

Článek

Domácí nastoupili podle očekávání útočně naladěni a už v úvodní minutě si Cikánek připsal tři pěkné zákroky. Snahu Eatonu ale zmrazilo vyloučení Mezeie ve druhé minutě a dvě vteřiny po jeho návratu na led se Středočeši nečekaně dostali do vedení, když se o úvodní gól zápasu postaral Knotek. Pardubičtí pak měli nadále herní převahu, ovšem nic z toho nevytěžili.

Naopak v 11. minutě mohli podruhé inkasovat, ale Treilleho vyloženou šanci zmařil gólman Svoboda. Pak měli domácí jedinečnou příležitost srovnat skore, když hráli téměř dvouminutovou dvojnásobnou přesilovku při vyloučení Bílka a Treilleho. Jenže střely od modré neměly příliš nadějí proklouznout za Cikánkova záda a domácí spíš kladenského gólmana pouze rozchytali. Eatonu chyběl při přesilovce pohyb a do předbrankového prostoru je hosté vůbec nepustili.

Kladno dobře bránilo a přestože si Cikánek v úvodní dvacetiminutovce připsal 11 zásahů (oproti Svobodovým čtyřem), vstupovalo do druhé části utkání s jednogólovým náskokem.

Ten drželo do 24. minuty, v níž si domácí trio Kolář - Koukal - Starý vzpomnělo na povedené souhry v přesilovkách v minulé sezoně a ostrostřelec Starý srovnal skore. Hosté však nadále bojovali a domácí to neměli snadné. Ve 28. minutě mohl poslat Kladno znovu znovu do vedení Bicek po chybné rozehrávce Pivka, ale Svoboda situaci zachránil. O minutu později se v oslabení málem prosadil Pineault.

Domácím vrátil vedení Cetkovský

Domácí zlomili odpor soupeře až ve 34. minutě. Trenérům Eatonu se vyplatilo přeřazení Cetkovského mezi rychlíky Rákose a Kousala a urostlý pardubický centr, který dlouho nehrál kvůli zranění, vrátil domácím vedení. Zajímavý moment nabídla 35. minuta. Čtvrtá pardubická útočná řada se prosadila i ve 38. minutě a byl to opět Cetkovský, který zakončil akci rozjetou Kousalem a domácí šli do dvoubrankového vedení.

Ale Kladenští nesložili zbraně a v úvodu třetí třetiny zatlačili Eaton do hluboké defenzivy. Hodně jim pomohlo vyloučení Kočího, při kterém měl Svoboda plné ruce práce. Ve 48. minutě ale nestačil na opakovanou střelu Treilleho. Bojovní hosté tak vykřesali novou naději na úspěch a domácí se začali bát o výsledek. Bylo to znát na jejich hře, v níž bylo opět mnoho nepřesností.

Zlomová byla 53. minuta. Nejprve Pivko po devíti vteřinách využil přesilovku po vyloučení Procházky a za dalších 11 sekund udeřil Eaton znovu a tentokrát to byl Bartek, který rozesmutněl kladenský tým. Domácí tříbrankový náskok uklidnil a ve zbytku utkání si výsledek pohlídali.

HC Eaton Pardubice - HC Vagnerplast Kladno 5:2 (0:1, 3:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 24. Starý (Kolář I), 34. Cetkovský (Kousal), 38. Cetkovský (Rákos), 53. Pivko (Bartek, Píša), 53. Bartek (Cetkovský, Nakládal) - 4. Knotek (Eberle), 48. S. Treille (Kalla). Rozhodčí: Hribik, Pešina - Kis, Prchal. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:0. Diváci: 8295.
Pardubice: A. Svoboda - Nakládal, Kaberle, Piša, Kočí, Jillson, Mezei, Kolář II - Kolář I, Koukal, Starý - Bartek, Cetkovský, Pivko - Pineault, Špirko, Somík - Kousal, Rákos, Zohorna. Trenéři: Jandač a Hynek.
Kladno: Cikánek - Šmach, L. Procházka, Drtina, Kameš, D. Růžička, Toman, Mrázek, Piskáček - Bicek, Patera, Kuchler - S. Treille, Kalla, Bílek - Bělohlav, Stieler, Látal - Eberle, Knotek, Valský. Trenéři: Tatíček a Kopecký.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články